Ana SayfaYaşamTürkiye'de Bir İlk, Sessiz Müzayede

Türkiye’de Bir İlk, Sessiz Müzayede

Portakal Müzayede’nin temsilcisi Maya Portakal Bitargil bu yüzden çok heyecanlı şu günlerde. Sebebi Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek ‘Sessiz Müzayede’. 14 Ocak’ta başlayıp 21 Ocak’a kadar 7 gün 24 saat sürecek ‘Sessiz Müzayede’de Hollanda Amsterdam’lı ünlü bir koleksiyoncunun koleksiyonundan seçilip Türkiye’ye getirilen 29 eser satışa sunulacak.
 
Müzayede çekicini babası Raffi Portakal’dan devralan Maya Portakal, eserleri seçerken nelere dikkat ettiklerini şöyle özetliyor: “Açıkçası babamla birlikte bizi heyecanlandıran işleri seçtik. Seçerken Türkiye’yi düşündük, koleksiyonerlerimizi düşündük. Getirdiğimiz sanatçıların hepsi dünyada kodu olan, tanınan, bilinen isimler. Bu önemli sanatçıların farklı bütçelerle edinilebilecek eserlerini getirdik. Burada gördüğünüz eserler 10 bin lira ile 1 milyon 200 bin lira arasında değişiyor. Tabii bunlar başlangıç rakamları.”
 
Nişantaşı’ndaki Portakal Sanat Evi’nde bir hafta boyunca sürecek Sessiz Müzayede’deki eserleri görmek için koleksiyoner olmak gerekmiyor, sergi 14-21 Ocak arası herkese açık ve ücretsiz.
 
‘Sessiz Müzayede’de Sistem Nasıl İşleyecek?
Bildiğimiz müzayedelerden farkı ne? Maya Portakal Bitargil anlatıyor: “Koleksiyoner önce kaydını yaptıracak. Her eserde bir künye kartı var. Bu künye kartının yanında bir de arttırım kartı olacak. O arttırım kartında eserlerin fiyat aralığı yazacak. Mesela 10-12 bin TL arası. Diyelim ilgilisiniz ve ‘Maya ben buna 10 bin lira vermek istiyorum’ dediniz. Ben bu teklifi fiyatı, tarihi ve saatiyle kaydedeceğim ve size bir bayrak numarası vereceğim. Bu teklifin üstüne başka birinden bir teklif gelmediği takdirde yedi günün sonunda o eserin sahibi siz olacaksınız.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI