Ana SayfaTeknolojiTwitter'da Rahatsız Edeni Engellemek Kolaylaşıyor

Twitter’da Rahatsız Edeni Engellemek Kolaylaşıyor

Twitter‘da sahte hesapların tamamen hesaplanması bir türlü mümkün olmuyor. Hatta gelen son verilere göre sahte hesaplar azalmak bir yana dursun artış gösteriyor. Twitter’ın yeni engelleme özelliği ise kullanıcıların istemediği tipteki hesapların bir nebze de olsa engellenebilmesini mümkün hale getiriyor.
 
Kirkville’in haberine göre Twitter, kullanıcıların rahatsız edilmesini önleyebilmek için birçok yeni engelleme seçeneği sunuyor. Ekran görüntüsünden de görülebileceği üzere kullanıcılardan bildirim almamak için birkaç farklı kriter sunuluyor. Sizin takip etmediğiniz kullanıcılardan bildirim alınması engellenebildiği gibi profil fotoğrafı olmayan kişilerin de iletişime geçmesinin önüne geçiliyor. Bunun dışında e-posta veya telefonunu doğrulamamamış kişilerin de engellenmesi sağlanabiliyor. Elbette bu onayları almış hesaplar yine kullanıcıları rahatsız edebilir. Ancak devamlı olarak yeni hesap açarak kullanıcıları rahatsız eden troll hesapların devamlı olarak bu doğrulamaları yapması çok uzun zaman alacağından kötü niyetli hesapların bir nebze de olsa önüne geçilmesi planlanıyor.
 
Twitter bu yeni özelliklerle birlikte son zamanlarda tartışma konusu olan asparagas haberleri de bir nebze olsun engellemeye çalışıyor. Ancak Twitter’ın bu çabalarının ne kadar işe yarayacağını öğrenmemiz için bir süre beklemek gerekiyor. Twitter’ın yeni engelleme seçeneklerinin yakın zamanda tüm dünyada kullanıma sunulacağı belirtiliyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI