Ana SayfaGündemUğur Yücel: Türkiye`de gişe filmleri ortalamanın altında zekaya hitap ediyor

Uğur Yücel: Türkiye`de gişe filmleri ortalamanın altında zekaya hitap ediyor

Almanya’nın Nürnberg kentinde devam eden 20. Türk-Alman Film Festivali kapsamında onur ödülü alan ünlü aktör Şener Şen ile Uğur Yücel festivalin ikinci gününde gösterilen “Muhsin Bey“ filminin ardından seyirci ile söyleşide buluştu.

Söyleşiyi Türk-Alman Film Festivali Başkanı Adil Kaya yönetti. 

Seyirciler Şener Şen’in ailesine ait bir bilgileri olmadığını, ailevi durumunu sorunca Şener Şen;

“17 yıldır dulum, bir çocuğum var. Bir kızım var. Bitti” diye yanıt verdi. 

Bir seyirci, Şen’e

“Sizi neden bu tür toplumsal içerikli olaylarda ve gösterilerde göremiyoruz?” sorusunu yöneltti. Şener Şen bu soruya;

“Filmlerde sosyal içerikli mesajlar da var dediniz. Sonra dediniz ki yürüyüşlerde sizi görmüyoruz. O kadar ayrı alanlar ki…

Biri oyuncunun ödevi, yaptığı filmlere hayat görüşünü yansımaktır. Bilfiil politikanın içinde olma, siyasetin içinde olma başka bir alandır.

Bunu da sadece eylem yapan, hayatta başka hiçbir şey yapmayan, güzel film sevdalısı olmayanlara bırakıyoruz. Benden bu kadar.” diyerek yanıt verdi.

Şener Şen, Hollywood’un kendine göre bir sistemi bulunduğunu söyeleyerek, Türkiye ilerlerse Türk sinemasının da ilerleyeceğini söyledi.

Sanatta rakip olunmayacağının altını çizen Şener Şen:

“Mesela Kemal Sunal bir tanedir başkası olamaz. Yılmaz Güney bir tanedir başka olamaz” dedi.

Uğur Yücel ise konuşmasında 

“Amerikan filmleri görsel efektlere önem vererek, ilgiyi kendisine çekmeye çalışıyor, ama artık bu görselliği insanlarımız cep teflonlarında buluyor. Sinemaya giden filmin afişine bakarak cebimdeki 7 lirayı hangi filme versem diyor. Bakıyor komedi var, neşeli vakit geçirmek için o filme gidiyor. O zaman Türk halkı da komedi filmlerine rağbet ediyor” dedi.

Uğur Yücel ise Türk sineması neden uluslararası düzeyde daha fazla ilerleyemiyor sorusuna ise;

“İnsanların seviyesi algılaması, yani her anlamda edebiyat okuması sanata bakışı, müzikalitesi ne yazık ki çok ortalamanın altında. Dolayısıyla gişe yapan filmler hep ortalamanın altında zekaya hitap eden işler. Dolayısıyla burada nitelikli, seyirci, biz bunları reddediyoruz bizim sinemamız gelsin diye bir talep yaratmıyor. Bunu yapan yazarları dürtmüyor bu tavır” yanıtını verdi.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI