Ana SayfaYaşamUluslararası Woolmark Ödülü’nün 2021 Kazananları Açıklandı

Uluslararası Woolmark Ödülü’nün 2021 Kazananları Açıklandı

Ralph Lauren, Yves Saint Laurent ve Karl Lagerfeld gibi dünyanın önde gelen tasarımcılarının keşfedilmesini sağlayan, aynı zamanda eşsiz bir yetenek geliştirme programı sunan Uluslararası Woolmark Ödülleri sahiplerini buldu. Endüstrinin önde gelen isimlerinin katıldığı bir panel ve özel bir sanal etkinliğin ardından İngiltere’den Matty Bovan’a hem 2021 Uluslararası Woolmark Ödülü hem de Karl Lagerfeld Yenilikçilik Ödülü verildi.

Carine Roitfeld, Ib Kamara, Shaway Yeh, Sinéad Burke, Tasha Liu, Thom Browne, Tim Blanks ve Julie Davies’in de aralarında bulunduğu jüri heyeti tarafından değerlendirilen ve genel temanın “Less is more” olduğu yarışmada  bu yıl ilk kez bir tasarımcıya iki ödül birden verildi.
 
Yerel tedarik ve üretime sürdürülebilir yaklaşımıyla övülen Matty Bovan’ın modaya duyarlılığı ve kavramsal yaklaşımı jüriyi etkilerken değerlendirmeleri  şöyleydi;
 
Carine Roitfeld, “Beni Matty hakkında etkileyen şey, yenilikçiliği ve yaratıcılığı ile her iki ödülü de kazanma kapasitesi ve ben bunu gerçekten hak ettiğini düşünüyorum” dedi. “Bana genç bir Vivienne Westwood’u ya da bir John Galliano’yu hatırlatıyor ve günümüzün moda dünyasında bu tür bir tasarımcıya gerçekten ihtiyacımız var.”
 
Thom Browne, “Matty gerçekten özgün bir şekilde yaratıcı, her şeyin saf yaratıcılıktan başladığını kanıtlıyor ve temsil ediyor” dedi. “Ayrıca yaratıcı bir birey olarak kendine sadık ve gerçek bireyler en iyi liderlerdir. Benim için benzersiz ve kendilerine sadık genç sanatçılardan daha ilham verici bir şey olamaz.”
 
Bovan’ın çalışmasında şiddetli fırtınalarda savruluyormuş gibi görünen ve bir TV ekranındaki karakterler gibi siyah beyaz hayalet figürleri betimleyen Intarsia örgü giysileri göze çarparken, Bovan’ın kendi arşivlerinden görüntüler kullanılarak oluşturulan kumaşların %100 Merinos yününden olması ayrıca şaşırtıcı ve sevindirici olmuş.
 
İki ödülü de alan Bovan yaptığı açıklamada “Bu ödülleri kazanmak büyük bir onur ve beni nereye götüreceği konusunda çok heyecanlıyım. Woolmark Ödülü ve deneyimi beni şimdiden çok heyecanlandırdı” dedi. “Uluslararası Woolmark Ödülü’nün bir parçası olmak, markamı yükseltmeye ve bir işletme ve etiket olarak nasıl çalıştığım konusundaki farkındalığımı ve bilgimi yükseltmeye gerçekten yardımcı oldu. İnanılmazdı ve her dakikasını sevdim.” diyerek sözlerini sürdürdü.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI