Ana SayfaYaşamÜnlü Fotoğrafçı Nick Knight Hakkında

Ünlü Fotoğrafçı Nick Knight Hakkında

Eskiden fotoğrafçı olmak bu kadar prestijli bir meslek değildi; gel gelelim günümüz fotoğrafçıları bunun bir sanat olduğunu hepimize birçok kez kanıtladı. Nick Knight da bu isimlerin önde gelenlerinden bir tanesi!

Klasik, basmakalıp karelere meydan okuyan fotoğrafları ve yaptığı iş birlikleri ile çok konuşulan Nick Knight, aynı zamanda www.showstudio.com `un da kurucusu ve direktörü..  Kasım 2000`de kurulan SHOWstudio.com, aldığı ödül ile de adından söz ettiren bir web sitesi. Tabii Nick Knight bireysel olarak da birçok ödülün sahibi olmuş bir fotoğrafçı.. John Galliano, Alexander McQueen gibi tasarımcılarla ortak projeler yapmış olan Knight; Christian Dior, Tom Ford, Calvin Klein, Swarovski, Lancome, Yves Saint Laurent gibi markaların da reklam kampanyalarını çekmiş bir isim. Dergi çekimlerinden bahsetmiyoruz bile.. 

Tüm bunların yanında Bjork, Lady Gaga ve Kanye West gibi isimlerin kliplerinin yönetmenliğini yapan Nick Knight`ın kitapları da var. 1982 yılında yayımladığı ilk kitabı `Skinheads`, 1996 yılında aldığı ödülle de ünlü fotoğrafçıya bir ödül daha kazandırdı.

Tate Modern, Victoria & Albert, Saatchi Gallery gibi müze ve galerilerde sergilenen fotoğraflara sahip olan Nick Knight, evli ve 3 çocuk babası. Londra`da yaşayan ve University of the Arts`ta profesörlük yapan ünlü sanatçının eserlerinden birkaçını görmek için galerimize tıklayın!

Daha fazla bilgi için web sitesini inceleyin!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI