Ana SayfaSağlıkUyku pozisyonlarının sağlığınız üstündeki etkisi

Uyku pozisyonlarının sağlığınız üstündeki etkisi

Uyku pozisyonlarımızın sağlığımızı etkilediğini hiç düşündünüz mü? Her uyku pozisyonu sağlığımızı iyi şekilde etkilemez.  Bazı uyku pozisyonları vücudumuzu kötü etkilediği için maalesef ki güzel bir uyku çekmemize engel olur. Eğer bu alışkanlıklarınızı değiştirmek istiyorsanız, hangi uyku pozisyonunun sağlığınıza iyi geldiğini bilmelisiniz.

Sırt üstü yatış pozisyonu

Yararları: Bu yatış pozisyonu vücut ağırlığımızı dengelememize yardımcı olur, iç organlarımızı aynı hizada tutar aynı zamanda boyun ve sırt ağrılarını önler. Sırt üstü yatarken sırtınızın daha rahat etmesini isterseniz, bacaklarınızın altına yastık koyun. Bu şekilde sırtınız çok daha rahat edecek.

Zararları: Eğer ki gece uyuduğunuzda horlama sorununuz varsa sırt üstü yatmak istemeyebilirsiniz. Sırt üstü yatmanız daha fazla horlamanıza sebep olur.

Yan yatış pozisyonu

Yararları: Yan yatarken dizlerimizi kendimize çekip, bacaklarımızın arasına yastık koyduğumuz zaman bu pozisyon stresimizi azalmasını sağlar. Bu şekilde uyurken dikkat edilmesi gereken başımızın altındaki yastığı düzgün şekilde yerleştirmek çünkü başımızın düşerek postürümüzün bozulmasını engellemeliyiz.  Yan yatış pozisyonunda sola doğru yattığınız takdirde mide ekşimelerinin önüne geçmiş oluruz.

Zararları: Şanslıyız ki yan yatış pozisyonunun çok fazla olumsuz bir tarafı olmasa da kemik eğriliğine sebep olduğu görülmüştür.

Yüz üstü yatış pozisyonu

Yararları: Sırt ağrınız olduğu zaman yüz üstü yatmak kuyruk sokumunuzdaki baskıyı ve ağrıyı azaltır.

Zararları: Yüz üstü yatmayı çok sevsek de, bu pozisyon birçok risk taşımaktadır. Yüz üstü yatmak bel kavisimizi düzleştirir. Uzun bir süre yüz üstü yatıldığında, yüzümüz tek bir tarafa baktığı için boynumuzda kemik eğriliğine sebep olur. Aynı zamanda yüz üstü yatmak sinirlerimiz üstünde baskıya sebebiyet verir ve uyandığımızda sinirlerimizdeki baskılardan ötürü iğne şeklinde baskılar hissederiz. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI