Ana SayfaSağlıkVB6 Diyeti Nedir?

VB6 Diyeti Nedir?

The New York Times’ta gastronomi yazarı olan Mark Bittman, aşırı kilo, şeker ve yüksek düzey bir  kolesterol seviyesiyle mücadele ederken hem kilo kaybetmesini sağlayan hem de sosyalleşmesine mani olmayan kendi diyet formülünü buldu.

Bu şekilde doğan VB6 diyeti saat 18:00’e kadar sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme sistemi üzerine kurulu. VB6 diyeti sadece sebze, kuru bakliyat, meyve, tahıl, kuruyemiş ve tohumlarının yenildiği ve hayvanlardan elde edilen besinlerle (et, yumurta, süt ve süt ürünleri) karbonhidrat ve işlenmiş yiyecekler tüketilmesinden kaçınılan bir diyet. Ancak saat 18:00’den itibaren hepsinin tüketimi serbest, tabii kontrollü olmak kaydıyla. 

Bu diyetin ana özellikleri, süresiz uygulanabilmesi. Bazı durumlarda kural, akşam yemeklerinde veya belirli bir zaman süresince et, yumurta ve süt ürünleri yememek, diğer durumlardaysa pazartesiden cumaya diyet yapmak ve hafta sonları normale dönmek.

Bu diyete başlamadan önce mutlaka bir uzman görüşüne başvurulması gerektiğini anlatan Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak, kişinin diyet öncesi sağlık taramasının da yapılması gerektiğini vurguluyor. Gün içerisindeki besin dağılımının önemine dikkat çeken Ak, bu diyet programının mutlaka uzman bir diyetisyen tarafından takip edilmesi gerektiğini belirtiyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI