Ana SayfaYaşamViron Pert Galerist`te

Viron Pert Galerist`te

Galerist, Türk çağdaş sanatının genç yeteneklerinden Viron Vert’in ”Perpeteia” başlıklı sergisine 3 Haziran – 3 Temmuz 2010 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Sergide sanatçının, yunan kökenli “perpeteia” kelimesinden ilham alarak hazırladığı suluboya, keçeli kalem, desen ve kolajlardan oluşan eserleri sanatseverlerle ilk kez buluşuyor.   

Sanatçı bu kelime ile ilk olarak bir filmde ana karakterin klasik yunan dramalarında varolabilecek bir durumda, çıkış yolu bulamayışını ve bilgi birikiminin yetersiz kaldığı noktada tek kurtuluşunun yeni çözümler yaratmanın olduğunu açıklarken karşılaşıyor.  

Güncel anlamıyla macera olarak tanımlanan perpeteia kelimesi,  yunan tiyatrosunda hikâyenin yön değiştirip ters yöne gittiği an. Kelimenin ifade ettiği durumu hayatında sıkça yaşadığını dile getiren sanatçı, sergi isminde “perpeteia” olarak belirleyerek eserlerinin çıkış noktasını tanımlıyor.

Eserlerinin merkezinde insan ve insanoğlunun sistem ve topluma entegre olma halleri yer alıyor. Köklerimize ne kadar uzağız? Tarihimizden bir şeyler öğreniyor muyuz? Neden bu davranış biçimini gösteriyoruz? Neden dünyanın herhangi bir ülkesinde veya farklı bir sistemde aynı sorunlar yaşanmakta? Sanatçı tüm bu sorulara cevap ararken, modern medeniyette, köklerimize nasıl bu kadar yakın ve bir o kadar da uzak olabildiğimizi sorguluyor.  

Her sorunun kendi içinde bir çözümü vardır. Tıpkı Yunan dramasındaki kahraman gibi, sanatçı da içinde yaşadığı toplumu anlamak için farklı yöntemlere başvurmaktadır, ta ki bir çözümler tükenene dek. Sergide yer alan, birbirinden farklı fakat içinde aynı umudu ve isteği barındıran eserler, insanoğlunu anlamayı ve hayatı kolaylaştırmayı hedeflerken, deneyimleri farklı bir boyutta açıklayabilecek yollar araştırıyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI