Ana SayfaSağlıkYaz İçin Forma Girerken Yapılan 5 Yanlış

Yaz İçin Forma Girerken Yapılan 5 Yanlış

Temmuz ayının sonuna gelmiş olsak da yaz tüm hızıyla ve sıcaklığıyla devam ediyor. Bu da demek oluyor ki yapacak daha çok tatil, girecek daha çok deniz var.

Özellikle kadınları kış ayları biterken sarmaya başlayan ve yaz sonuna kadar etkisi altına alan ‘bikini vücudu’ tutkusu, tüm bu süreçte bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bu sorunlara ve onları nasıl aşabileceğinize değinmeden önce bilmeniz gereken bir şey var; önemli olan bedensel olumlama. Yani sağlıklı olmak ve iyi hissetmek.

Şimdi gelelim yaz için forma girerken yapılan 5 yanlışa…

1. Şok diyet

Hızlı kilo verme dürtüsü ile yanlış beslenmek -hatta kimi zaman hiç beslenmemek- hatasına düşmeyin. Onun yerine karbonhidratın yerine yeşil yapraklı besinler koyun.

2. Bölgesel zayıflama

Vücudunuzun ‘kilolu’ olduğunu düşündüğünüz bölgesine odaklanarak egzersiz yapmak, hiçbir sonuç vermeyecektir. Onun yerine bedensel bütünlüğünüzü göz önünde bulunduran iyi programlanmış egzersizleri deneyin.

3. Sadece kardiyo yapmak

Tek başına kardiyo forma girmek için etkili bir yöntem değil. Onun yerine kaslarınızı harekete geçiren tırmanma, kürek gibi daha etkili programları da egzersizinize dahil edin.

4. Aynı şeyden tekrar etmek

Vücudunuz egzersize çabuk alışacağı için her gün aynı rutini uygulamak bir süre sonra etkisini yitirecektir. Onun yerine hareketleri karıştırın ve yeni şeylere açık olun.

5. ‘Bikini vücudu’ fikrine saplanmak

Kendinizden şüphe etmenize neden olan ve sizi strese sokan bu mevsimsel fikri aklınızdan çıkarın. Onun yerine kendinizi tüm sene boyunca sağlıklı, iyi ve mutlu hissetmeye odaklanın.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI