Ana SayfaYazarlarUZAKTAN DA OLSA SEV YETER

UZAKTAN DA OLSA SEV YETER

       Hayatım boyunca özellikle köpeklere karşı bambaşka bir his besledim… Ama onları hep uzaktan sevmeyi tercih ettim. Yani başka insanlar gibi, gideyim onları besleyeyim, tüm sokak hayvanlarını seveyim gibi bir şeyim yoktu. Ta ki Bira hayatıma girene kadar. Onunla birlikte bambaşka duyguların olduğu fark ettim. Sanırım "anne olunca anlarsın"ın başka bir hali… Sokakta yürürken köpeğiyle konuşan insanlar tuhaf gelirdi hep. Ya da evcil hayvanını kaybedince hissetikleri acı abartı gelirdi.. Meğer hiç öyle değilmiş… Ona bir şey olacak, biri bir şey yapacak diye aklım gidiyor. Ona kızdığım zaman ağlayasım geliyor… Uzak kaldığımda tek istediğim şey ona yeniden sarılıp başını göğsüme bastırmak oluyor. Gerçekten inanılmaz bir duyguymuş bu….

          Ne acı ki, onların dostluğunu, ne kadar masum olduklarını bilmeyen insanlarla dolu etrafımız. Sanki pislik bir şeymiş gibi bakanlar mı dersiniz, çek şunu şurdan diye aşağılayanlar mı… O kadar kötü ve ürkütücü bir zihniyet topluluğu dolaşıyor ki sokaklarda. Özellikle bazı bölgelerde… Avrupa`da falan adamlar Pub`a köpeğiyle gelip yanındaki sandalyeye oturtuyor, her geçen seviyor veya uçakta, otobüste, metroda her yerde `insanca` yaşıyorlar; burada ise 10 taksiden 1`i duruyor sadece…. Diyeceksiniz ki "İnsanların özellikle de çocukların değersiz olduğu bir ülkede sen kalkmış hayvana saygı bekliyorsun". Doğru söze ne denir ki? 

          Fotoğrafta görüyorsunuz minicik bişi… Bir de sessiz ki sormayın anca baksın masum masum… Buna rağmen daha 1 haftadır oturduğumuz apartmandaki alt komşumuz gelip "biz hayvan istemiyoruz, bugün ağladı" diyebiliyor. Sana çok pis laflar hazırladım alt komşu teyze! Bir kere KOMŞULUK BU DEĞİL! Hani biz 6 aydır oturuyoruzdur bu bebe de her gün ağlıyor, havlıyor, uluyor ne bilim insanda kafa bırakmıyordur, gelir uyarırsın… Ama bu nedir ya! Yani sürekli ağlayan yeni doğmuş bir bebeğiniz olsa bu apartmanda oturamazsınız! Ama yok, çoluk çocuk her gürültüyü yapabilir, insanlar birbirine bağırabilir bunlar normal… Sorun onun köpek olmasında. Ne bekliyor ki "Ha tamam ben onu sokağa bırakayım o zaman" dememizi mi acaba? Sanırım bu işte daha yeni olduğum için fazla etkileniyorum. Çünkü konuştuğum köpek sahipleri "ohoooo daha dur nelerle uğraşacaksın" diyor. Ne acı… Umud etmek isityorum bazı şeyler için sonra dışarı çıkıyorum, insanlara bakıyorum; umudum bile benim arkama saklanıyor… 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI