Ana SayfaYazarlarNeler Oldu Neler?!

Neler Oldu Neler?!

Son dönemde marketing dünyasında çarpıcı gelişmeler konuşuldu desek abartmış olmayız.

İşte pazarlama küresinde yaşanan yenilikler ve geleceğin pazarlama trendlerini belirleyecek gelişmeler;

  • Dünyada ilk internet banner reklamı, ilk viral kampanya, ilk online video, banner`a gömülü ilk video, ilk online shopping, ilk interaktif hizmet gibi internette yaşattığı "ilk"ler ile tanınan Publicis Modem, Publicis Groupe`un çatısı altında Türkiye`de de yerini aldı. "First in Digital" iddiasını hayata başarı ile geçiren Publicis Modem, "Renault, LG, Citi" gibi dünyaca ünlü markalara da dijital iletişim anlamında hizmet veriyor!

  • Rupert Murdoch ile Steve Jobs, bir bilgisayar modeline özel ilk gazete için işbirliği yaptı. Bu gelişme de beraberinde Apple ve News Corporation firmaları arasında olası yeni medya projelerine dikkat çekti.

  • MediaCat`in Türkiye temsilciliğini üstlendiği New York Festivali Uluslararası Reklam Ödülleri 2011 yarışması için başvurular başladı. 28 Ocak 2011 başvuru için son tarih!
  • Derby markası Ali Taran ile yollarını ayırdı, Ali Desidero anılarda kaldı ve Derby "Fayda Reklam Ajansı" ile yollarını birleştirerek "Hayatımız Derby" sloganı ile yeni iddiasını ortaya koydu.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), başarılı şirketleri, ürünleri ve projeleri ödüllendirmek için düzenlediği "ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2010 Gladyatörleri" yarışmasıyla, "Satış" ve "İletişim" kategroileri altında 17 farklı dalda Yılın Gladyatörlerini ilan etmek için kolları sıvadı. Görselleri kaçırmayın derim:  www.oddgladyator.com  

  • Cannes Lions Reklamcılık Festivali`nde önümüzdeki yıl için Cannes Creative Effectiveness Lions kategorisine yer verildi. Bu kategori ile Cannes Lions Reklamcılık Festivali, "Yaratıcılık mı?, Sonuca gitmek mi?" tartışmalarına ışık tutacak gibi görünüyor.
  • 3. Doğrudan Pazarlama Ödüllerine eklenen Sosyal Medya Kategorisi`nde iki ödülü "Yeni İletişim Devi – Gerçek Muhabbetin Kitabı" ve "Bi` Büyük Fest" kampanyaları ile Zarakol İletişim Hizmetleri aldı.
  • Dailymotion altyapısı ve Alfa Vizyon ile yapılan işbirliği sonucunda Marketing Türkiye TV hayatımıza girdi. Reklamverenler ve ajanslar, dijital dünyada kendini daha iyi ifade etme imkanı bulurken, marketing alanındaki tüm gelişmeleri televizyondan takip etmek de ayrı bir fırsat yarattı. Kaçırmadan hemen bir göz atın derim: "www.dailymotion.com/hub/xge_marketing-turkiye-tv"
  • Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda stajer ve eleman aramak yasaklandı. Bu şekilde yapılan suistimalin önüne geçebilmek için, sosyal paylaşım ağlarından eleman ya da stajer arayanlara artık ceza uygulanacak!
  • Fast-Food denince aklımıza ilk gelen markalardan McDonald`s veri tabanına bir hacker tarafından yapılan saldırı sonucunda müşteri bilgilerini çaldırdı.

  • Chicco markası Türkiye`de tüm iletişim çalışmaları için McCann Erickson İstanbul`u seçti. McCann Erickson İstanbul aynı zamanda Coca – Cola`nın da tüm dijital iletişimini yürütecek ajans olarak belirlendi.

 

 

 

 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI