Ana SayfaYazarlarBaşarılı burun estetiği psikolojiyi nasıl etkiler?

Başarılı burun estetiği psikolojiyi nasıl etkiler?

 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de dış görünüşünden mutsuz olan kişilerin estetik operasyonlara başvurup, çözüm bulması sıklığı her geçen gün daha da fazlalaşıyor. Kısa zamanda uzun vadeli sonuçlar alınabilen estetik operasyonlar haliyle hastanın psikolojisini olumlu yönde etkiliyor.

 

Burun ilk sırada

Burun estetiği, en popüler kozmetik uygulamalardan birisi. Sadece görüntü açısından değil, psikolojik açıdan da burun estetiği büyük önem taşıyor.
Ülkemizde en sık yapılan estetik müdahale olan burun estetiğinin, özgüveni arttırdığı ve kişilerin kendilerini daha mutlu hissetmeye başladıkları yadsınamayacak bir gerçek. Hayata daha pozitif bakmaya başlayan kişinin günlük enerjisi de olumlu etkilenmektedir.

İyi yapılmış bir burun estetiği ile özgüveniniz artar, aynı zamanda bu durum daha genç görünmenize de yardımcı olacaktır.

Burnunun dış görünüşünden aşırı derecede rahatsız olan kişiler bozulmuş psikolojilerini düzeltmek için alışverişe, kuaföre, tatile ya da farklı aktivitelere katılarak mutluluklar ararlarken, geçirdikleri operasyon sonucu artan moral motivasyonları ile özgüvenleri yüksek bireylere dönüşmektedir.

Önceden yapmaktan çekindikleri pek çok şeyi yapar hale gelen hastalarım var. Fotoğraf çekiminde daha rahat davrandıkları gibi sosyal ilişkilerinde de daha aktif hale geliyorlar. Özellikle kemerli, iri ve travma sonucu çökmüş burunlu kişilerde bu durumun psikolojiyi daha olumsuz etkilediğini ve estetik operasyonları takıntı derecesine kadar getirdiklerini gözlemliyorum.

Rinoplasti öncesinde dikkatle değerlendirdiğimiz hastalarımızı çoğu zaman yakından tanıma şansını da buluyoruz. Bu ameliyatı olmak istemelerinin nedenini daha iyi anlıyoruz. Hastamızın burun estetiği operasyonu sonrası kendini daha iyi hissetmesi ve memnuniyeti için doğru analiz ve planlama yapıyoruz, hayat boyu alacakları hazza katkıda bulunmaya çalışıyoruz.

Ameliyattan bir ay sonra değişimi gayet iyi gözlemleyen hastalarıma önce ve sonra çekilmiş fotoğraflarını gösterdiğimde yüzlerindeki ifadeyi görmek oldukça mutluluk verici

Sevgiyle kalınız,

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

www.burunestetiksanati.com

twitter: burunsanati

facebook: guncelestetik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI