Ana SayfaYazarlarBotoks Cephesi

Botoks Cephesi

Anti-aging endüstrisinde önemli bir yere sahip olan botoks ve farklı kullanım alanları…
 
Botoks enjeksiyonlarının arkasında kas hücrelerinin iletişimini sekteye uğratan bir nörotoksin yatıyor. Böylece kasın aktivitesini azaltmak mümkün oluyor. Kas daha az kasıldığında mimik çizgileri ve kırışıklıklar da hafifliyor, hatta siliniyor. Seneler içinde botoksun sadece kırışıklık tedavisinde değil, çene bölgesinde lift etkisi yaratmakta, boyundaki dikey çizgilerde de etkili olduğu ortaya çıktı. Dilerseniz botoksun hangi bölgelerde, hangi tedavilerde kullanıldığına bir bakalım.
 
Pürüzsüz bir alın bölgesi
Botoks enjeksiyonlarının en çok kullanıldığı bölge alın bölgesidir. Alın kasları fazla aktif olan kişilerde ilk görülen yaşlanma belirtilerinden biri alın bölgesindeki kırışıklıklar ve çizgilerdir. Bunları önlemenin en etkin yolu ise düzenli olarak botoks enjeksiyonu yaptırmaktan geçer. Eğer bu enjeksiyonlara nispeten daha geç yaşlarda başlanırsa, çizgiler mimik yapmadığınızda bile belirgin bir şekilde görünür olacaktır.
 
Daha dingin, huzurlu bir ifade
İstem dışı olarak kaşlarınızı çattığınızda iki kaşınızın arasında çizgilerin oluşması için de zemin hazırlamış olursunuz. İki kaşın arasına yapılacak minik bir doz botoks enjeksiyonu bu bölgedeki kasları paralize ederek yüze daha huzurlu ve dingin bir ifade kazandıracaktır hatta daha net bir şekilde ifade etmek gerekirse; iki kaşın arasındaki derin çizgilerde botoks enjeksiyonu altın standarttır.
 
Genç bakışlar
Göz kenarlarındaki kırışıklıklarda en etkili tedavi botoks enjeksiyonlarıdır. Botoks geçici olarak mimik kaslarının kasılmasını önleyerek uygulama yapılan bölgede düzgün bir görünüm yaratmayı mümkün kılar.
 
Daha enerjik bir görünüm
Yaşla beraber kaşlar ve gözkapakları minik bir doz botoks enjeksiyonu ile yukarı doğru kaldırılabilir. Bu da kişiye çok daha enerjik ve genç bir görünüm verir. Yapısal olarak düşük kaşlı olanlarda da altın standart botoks enjeksiyonu ile kaşlarda lift etkisi yaratmaktır.
 
Genç bir boyun
Nefertiti Lift olarak da bilinen bir teknik sayesinde yaşla beraber belirgin hale gelen ve çene altından başlayarak boyun bölgesine doğru uzanan dikey çizgiler silinebilir, görünümleri hafifletilebilir. Botoks enjeksiyonu ile boynun güzelliğine, netliğine darbe vuran çene altındaki sarkmayı toparlamak, çene hattında bir lift yaratmak da mümkündür.
 
Kadınsı bir çene hattı
Sert, köşeli bir çene yüze sert ve erkeksi bir görünüm verir. Bu görünümü yumuşatmak ve yüze daha feminen bir ifade vermekte de botoks enjeksiyonlarından faydalanılabilir. Çene kaslarına minik bir doz botoks enjeksiyonu yapılarak bu bölgedeki kasların aktivitesi hafifletildiğinde çene bölgesi daha yumuşak, kadınsı bir görünüme kavuşacaktır.
 
Fazla terleme problemine karşı
Botoks enjeksiyonlarının başarıyla uygulandığı alanlardan biri de fazla terleme problemidir. Eğer yaz aylarında giydiğiniz tüm kıyafetlerde ter izleri oluşuyorsa ya da ayak tabanlarınızda ve avuç içlerinizdeki terlemeden şikayetçiyseniz botoks enjeksiyonlarından faydalanabilirsiniz.
 
 
Sağlıklı dişler
Pek çok kişi farkında olmasa da geceleri farkında olmadan çenelerini sıkar, dişlerini gıcırdatırlar. Bu diş minelerine zarar veren ve dişlerin sağlığını tehdit eden bir sorundur. Çene kaslarına yapılacak küçük bir doz botoks enjeksiyonu bu problemi önlemede son derece etkilidir.

​Dr. Mustafa Karataş

Medikal Estetik Hekimi

Detaylı bilgi için; http://www.drmustafakaratas.com/botoks.html
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI