Ana SayfaYazarlarFlört bir oyun mu? Bu neb’çim oyun!

Flört bir oyun mu? Bu neb’çim oyun!

Bir süredir görüşmediğim bir iki arkadaşımla buluştum bu aralar. Konu azıcık ilerleyince hemen şu soru geliyor “eee sende bir şey yok mu?”.  Türkçe meali: görüşmeyeli sevgili mevgili bi’ şey yapmadın mı? Sorunun cevabı hasbelkader “evet” ise bu soruyu seviyorum, yalan yok. Amma “sevgili mevgili” bir şey yapmadıysam –ki genelde yapmamış oluyorum, çünkü pek ayrıl-barış yapabilen bir tip olmadığımdan, yürümeyeceğini düşündüğüm biriyle keyfine görüşme işine bile girmiyorum -, ne diyordum, hah, eğer sevgili falan bir durumlarım yoksa bu soruya kıl kapıyorum arkadaş. Onca şey anlatmışım iş güçle alakalı, sosyal hayatımla alakalı, “eee sende bir şey yok mu, daha daha?” sorusuyla sen niye bütün anlattıklarıma çöp muamelesi yapıyosun esas mevzuunun bu olduğunu ima ederek?? Olsa anlatırız heralde di’ mi?
 
Neyse. Giriş yapmak istediğim konuya girdim aslında; bahar geldi  ve çoğumuz –ben dahil-  hala single’ım, single’sın, single. Aslında bana pek de problem değil, çünkü özellikle son birkaç zamandır o kadar çok yazan çizen var ki etrafta, beğenildiğimi hissediyorum, ufak tefek sosyal flörtler oluyor arkadaşlarla çıktığımızda, eve kapanmıyorum bir sürü farklı arkadaş grubuma zaman ayırabiliyorum ve kıskanılma/hesap verme derdim olmadan iyi gezip tozuyorum. Yani  asayiş berkemal, keyifler yerinde, bir ilgi açlığı problemi yok. Keza mavi boncuk dağıtmayı seven, “herkes en çok beni sevsieeeen” diye tepinen biri hiç olmadım, böyle tepinenlerden de hiç haz etmedim.
 
Demem o ki baharın getirdiği bir krizde değilim; amaaaa…  Şu sorunun cevabını ararken karşılaştığım ikilemin sebep olduğu bir darlanma yaşadım: nasıl davranmak lazım hoşlandığın birini bulduğumu düşündüğümde? Bu soruya bir çırpıda, tak tak tak” böyle yaparım ben ve genelde işe de yarar” diyebilen var mı? Varsa ne hoş, ama ben onlardan değilim. Her birinden hoşlandığım vakit, az buçuk şirazem kayıyor ve “lan şimdi ne yapsam; çok istekli görünmesem mi; ay diğer türlü de ondan hoşlanmadığımı sanarsa????” ve daha nicesi gibi kafamda deli sorularla baş başa kalıyorum.
 
Bu mevzuda malumunuzdur, iki ana ekol var: (1) “doğal ol, kendin ol, zaten olacağı varsa olur, en güzel halin kendin olduğun halin” ekolü; (2) “flört bir oyundur, doğru tavlama stratejisini belirle, ve kazanan sen ol” ekolü. Nalet iki opsiyon. Birinci opsiyon, aslında hep işleyen, ama gel gör ki hep de yanlış kişilere işleyen opsiyon genelde. Nerede yanında triplere girmek durumunda hissetmediğin, eşofmanları çekip yanına gittiğim, saçma sapan espiriler yaptığım, yeri geldiğinde “o giydiğin hiç olmuş mu be öyle hfgshfsh” diye dalga geçebildiğim veya işime gelmediğinde “ya ben gelemiyorum beyb, başka zaman görüşürüz artık” diyebildiğim rahatlıkta bir arkadaşım var;  tutup bana aşık oluyor arkadaş. Oysa kaderin cilvesi işte, ben senden hoşlansam bu saydıklarımı ilk aşamada yapamam ki zaten, elimde değil. Saçıma başıma kıyafetlerime özenirim, öyle çok da bir dalga geçmeye kıyamam, ekemem çünkü görme fırsatını kaçırmak istemem falan filan. Birinden hoşlanıp bunları yaptığımda da, yani bir şekilde ona ilgim olduğunu belli ettiğimde de onların şımarıp “heee bu kız benden hoşlanıyor, kuş kafeste, istemem yan cebime koy”  deme durumu ortaya çıkıyor.  Zaten hoş, ilgiye alışık adamlar da oldukları için genelde, oooh uğraş dur sonra bu zevzeklerin şımarık şımarık tripleriyle. Burada da ikinci ekolün savunucuları devreye giriyor işte, “strateji, strateji, strateji” diyerek. Özetle denen o ki, insan şımarık bir varlık, hele ki ilgiye alışık olan adamların dikkatini ilgini belli ederek çekemezsin. Çözüm: köpek gibi davranıcan, dengesini bozucan, manyak edicen.  Formül şu;  önce ilgiliymiş gibi davranıp, radara girdikten sonra tüm ilgiyi geri çekeceksin, buluşalım dediğinde deli gibi buluşmak istesen de “aaa ben kitop okoyorom” diye ayak yapıp gitmeyeceksin, “seviyorum” dediğinde sevsen bile “ben de!” diye boynuna zıplamadan sadece gülümseyip, belki de en fazla bi’ tane öpeceksin, aramayacaksın, telefonları bir açacaksın bir açmayacaksın. Manyak edeceksin yani. Ama onunla beraber sen de manyak olacaksın. Hayat mı be bu? Bu ne biçim iş? Bunu yapan nasıl yapıyor soruyorum, bana da anlatsın? Ya da bunu yapan mutlu mu? Ya da daha kritik bir soru, bunu yapanın –ve üzerinde uygulandığında işe yarayan kişinin- akıl sağlığı yerinde mi? Ama nalet olsun ki, baktığında işe yarayan vakalar var mı? Çok var.
 
Bu durumda erkeklere sormak istiyorum: harbiden bunu mu istiyosunuz gençler? Böyle mutsuz, tripli bir kadınla, mutsuz ve tripli mi olmak istiyosunuz? Cool göründüğünüzü zannederek beyan ettiğiniz “abi ben arıza kadınlardan hoşlanıyorum yeaaa”nın alt metninde bu kadın tipi var işte. Kusura bakmayın ama bu sizi cool yapmaz; patetik, ruh hastası ve özgüvensiz yapar. Çünkü özgüveni yerinde kimse kendisine köpek çekilmesine izin vermediği gibi, kimseye de öyle davranmaz. Cool değilsin yani, psikolojik problemlerin var muhtemelen annenle veya babanla olan ilişkine dayanan. Arıza birini bulmak yerine, bir psikoloğa görünmek daha iyi bir çözüm olabilir, naçizane.
 
Daha çok şey söylenir bu konuda ama ana fikrimi aktardım sanırım (: Böyle düşünen kadın erkek herkese bedduamdır: böyle bi insanla çürür gidersiniz, mutsuzluğun dibini görürsünüz inşallaaaah; çünkü siz prim veriyosunuz böyle tiplere. Sonra düzgün bir şeyler yaşamak isteyen insanların da şirazesini bozup, “lan böyle olmamız gerekiyor demek ki, biz de böyle davranalım madem” dedirtiyorsunuz. Çarşıyı pazarı siz karıştırıyorsunuz. Ondan beter olun! Ya da takkeyi önünüze koyup bir düşünün, ya da tedavi falan olun işte.
 
Herkes içindekileri söylese, seven insanın kıymeti bilinse, seviyorsa seviyor, sevmiyorsa da sevmiyor olsa, her şey net olsa; bir de dünya barışı olsa, Afrika’daki çocuklar aç kalmasa, hayat bayram olsa. Falaan. Filan.

Bu haftalık benden bu şekil.
Öperim gül yanaklardan!
P.
 
Ps. Beni depreştiren strateji entry’si şu, siz de okuyup depreşmek isterseniz diye ekliyorum (ilgili başlıktaki ilk entry): https://eksisozluk.com/erkekler-neye-asik-olur–4187557
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI