Ana SayfaYazarlarGone To The Beach

Gone To The Beach

Sevgili okurcanım,

Benim için tatilin başlamasına saatler kala sizlere yine yokluğumda okuyacak faydalı bir eser bırakmak istedim.

Plaj Olmazsa Olmazları Vol. Xyz

1.     Plaj kitabı olarak Gary Small ve Gigi Vorgan’ın yazdığı Bir Psikiyatristin Gizli Defteri’ni öneriyorum. Kitap iki günde bittiği gibi ben de mi terapi alıp şöyle bir hafiflesem, bakalım çocukluktan gelen ne travmalarım varmış öğrensem diye düşünmeye başladım.

2.     Plaj çantanıza kırışmamak için mutlaka 30 spf ve üzeri göz çevresi ve dudaklar için stick, 50 spf’den kademeli olarak yandıkça düşmek üzere çeşit çeşit kremler yağlar, deniz suyundan saçlarınız keçeleşmesin diye bir adet saç koruma spreyi ve elbette ki tarak koyuyoruz, plajda papaz gibi gezmiyoruz (ben bi süre gezdim de, hani ben ettim siz etmeyin misali).

3.     Birkenstock terliklerinizi unutup tuzlu sulu ayaklarınıza geçirmeyin, ya da benim gibi ayağınızdayken unutup duşa girmeyin, tabanı zımpara kağıdı kıvamını alıyor.

4.     Beyaz tenin asaletine inanıyorsanız kocaman şapka ve Teşvikiye Camii cenazesi gözlüklerinizi takmadan güneşe çıkmayın, 2. maddede yazdıklarımı unutun ve çocuklar için üretilen waterproof 70+ spf krem sürüp süt beyazı teninizin tadını çıkarın.

5.     Çeşme’ye başlangıç seviyesinde giriş yapıyorsanız Alaçatı’ya giderken topuklu ayakkabı giymeyin, arnavut kaldırımlı dar taş yollarda bana çok dua edersiniz.

6.     En iyi hangover ilacı hala AlkaSeltzer.

7.     Sinir stres yaşıyorsanız Benexol B12 vitamini için, hafızanız parıldasın, yumuş yumuş bi insan olun, tatilin tadını gerim gerim gerilmeden çıkarın.

8.     Şahsım adına konuşmak gerekirse yaz ayları kumru, dürüm, meze, simit yemekten şişen, denize güneşlenirken sadece serinlemek için giren bendeniz plajlarda gerek mısır gerek dondurma yerken yarattığım görüntü kirliliğini umursamıyor ve yazın tadını çıkarmaya devam ediyorum, tavsiye ederim.

9.     Suits adlı muhteşem dizinin 3. sezon bölümleri başlamıştır, ipadinize indirin, plajda izleyin. Daha başlamadıysanız hiçbirşey için geç değil, daha bile zevkli olur ardarda izlemek, hemen başlayın derim.

10. Siz siz olun telefonunuzu denize düşürmeyin, düşerse sonra da tatlı suya sokup güneşte kurutmaya çalışmayın, işe yaramıyor, daha geçen hafta denedik.

Eveeet, benden şimdilik bu kadar, son bir toplantıya girip dükkanı 10 gün kapatıyorum, azcık beynimi boşaltıp gelicem, takdir edersiniz ki her dehanın dinlenmeye ihtiyacı vardır.

Hepinize şimdiden iyi bayramlar, iyi tatiller…

 

P.S. Tatilde İstanbul’da kalacaklara Karaköy’de tasarladığımız yeni mekan Ferah Feza’da bir akşam yemek yemelerini öneriyorum, adı gibi havadar, yüksek tavanlı, Karaköy’de hem tarihi yarımadaya hem de Galata Kulesi’ne bakan şahane bir restoran/bar deneyimi…demedi demeyin… (Kemankeş Cad. No:31 Karaköy)

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI