Ana SayfaYazarlarYemek ya da Yememek İşte Bütün Mesele Bu!

Yemek ya da Yememek İşte Bütün Mesele Bu!

Bu aralar hep bişeyler yemek istiyorum, mevsimsel diycem değil, depresyon diycem değil, daha acıkmadan hep tok tok bisküvi olsun nutella olsun meyve olsun tatlı olsun ne olursa olsun yiyesim var… bu arada normal öğünlerde de yemek yiyiyorum yanlış anlaşılmasın, bu abur cubura saldırma durumu bilimum ara öğünde gerçekleşiyor. Kahrolsun bazı ceviz, badem ve kuru kayısılar, onları da yiyiyorum ama bünye bisküvi ve nutelladan geri kalamıyor. Acaba psikolojik bir açıklaması olabilir mi bu durumun ey kafa doktoru okur? Hem zayıflamak istiyorum hem durmaksızın yiyiyorum, ne olacak bu Selinberry’nin hali?

Zayıflama çayı, metabolizma hızlandıran acı biber, iskeletor Şeyda Coşkun’un Posta yazı dizisi reklamları Tvlerde uçuşadursun (80lerin aerobikçileri gibi giyinmiş olması bence fecahat), ben naapsam acaba derken elime bir diyetisyen telefonu ulaştı, belki para verirsem diyete uyarım en nihayetinde diye bir kere de bunu deneyeceğim sanırım.

Hiç babama çekmemişim bu konuda, kendisi bundan ortalama 5 yıl öncesine kadar küçük bir tosuncuktu, ne zaman ki şekeri olduğunu öğrendi, bir tutuştu bir tutuştu sormayın. Bir oturuşta 1 kg baklava yiyen adam (1.5 iskender üstüne) şimdi otla besleniyor ve her yemekten sonra 45 dk yürüyor, hey maşallah. Kilolar verildi, tığ gibi oldu!  Tabi burda korku faktörünü es geçmemek lazım. Bana da mesela kıyafetlerime sığamama korkusu gelse, iştahım kesilse ne güzel olur, Tülin Şahin formülü olan Kral-Prens-Fakir üçlemesini öğünlerime yansıtabilrsem, olur mu? Olmaz, yani daha olmuşluğu yok.

2 yıla yakındır spor salonuna üye değilim, bu 2 yıl zarfında da arada sahilde yürümek dışında pek spor yaptığım söylenemez. Ben de kalktım aletli pilatese başladım, haftada 2 ile şu an sadece belim ağrıyor, henüz bir faydasını göremedim ama bakalım uzun vadede işe yarayacağını umuyorum. NLP falan mı yapsam acaba ya da gece kulaklıkla “yeme yeme yeme” diye bir bant kaydı dinlesem? Ofiste masama, evde buzdolabına obez insan resimleri yapıştırsam? Biraz akıl verin yahu, içinizde iradesi zayıf ama fiziksel olarak zayıflamayı başarmış kimse yok mu? Bi cevap verin, yol gösterin, hadi bekliyorum, öperim, tatlı haftalar!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI