Ana SayfaYazarlarVenüs retrosu haftasında gökyüzünde neler oluyor?

Venüs retrosu haftasında gökyüzünde neler oluyor?

1 Ekim: Plüton Oğlak burcunda uzun süredir geri gidiyordu. Bugün durağanlaşacak. Ve durağanlığı birkaç gün sürecek. 4 Ekime kadar kariyer ve doğum haritanızda Oğlak burcuyla ifade edilen alanda aşırı baskı hissedebilirsiniz. Jüpiter-Plüton arasındaki sekstil açı Plüton’un ilerlemesiyle birlikte bir kez daha tetiklenecek ve köklü değişiklikler yapılmasına izin verecek. Öte yandan Merkür’le, Plüton arasında sert bir açı var. Bazı dönemler Merkür retrosundan daha çok kayıplara neden olabilir ve bugün işte o dönemlerden biri. Merkür uzlaşmacı ve adil Terazi burcunda hakları savunurken ya da nazik olmaya çalışırken, Plüton katı ve dönüştürücü kurallarını uygulamaya veya şeytana uymaya zorlayabilir. Öncü burçların bir hayli dikkatli olması gerekiyor. Öncü burçlar: oğlak, terazi, koç, yengeç..

2 Ekim: Gökyüzünde 3 farklı T Kare var. Yani 3 ayrı yerde 3 gezegen birbiriyle zıtlaşıyor, restleşiyor. Biri ilişkilerde ani ayrılıklara, yıkımlara neden olurken, diğeri doğal afetleri çağırabilir. Bir başkası ise iletişim sorunlarının feci sonuçlarıyla yüzleştirebilir. Hem ilişkilerde hem iletişimde dikkatli olunması gereken bu gün ters davranışlar yasal sorunlara, ölümlü kazalara yol açacaktır. Plüton’un hala durağan olduğunu ve durağan pozisyonun en tehlikeli ve baskıcı görünüm olduğunu unutmamalı.

3 Ekim: Merkür-Plüton kare açısının zirve yaptığı bugün adalet aramak, fikirleri açıkça söylemek için yanlış sonuçlara götürecektir. Daha detaylı düşünmek ve fikirleri daha özgür bir ortamda yeşertmek için birkaç gün daha beklemek en iyisi. Öte yandan Güneş daha iyi bir konuma nihayet geçti ve hava durumundan, hayata bakışımıza kadar birçok şeyi olumlu etkileme çabasında. Satürn-Uranüs olumlu açısı eski ilişki ve işleri yenileyerek gündeme getirmenin avantajına işaret ediyor.

4 Ekim: Venüs Retro harekete geçmek üzere iyiden iyiye yavaşlamışken, Venüs-Ay sert açısı romantizmde isteksizliği ve beklentilerin getireceği sevimsiz ruh halini davet edecek. İlişkilerde ve özellikle anne/teyze gibi dişil enerjisi olan kişilerle ilişkilerde sorunların yaşanacağı, anlaşılmadığınızı düşüneceğiniz bir gün olabilir. Bu durumda anlaşılmayı beklemek yerine anlamaya çalışmak en iyi uzlaşıyı ve ruh halinin pozitifte kalmasını sağlayacak.

5 Ekim: Venüs Akrep burcunda geri hareketine başlıyor. Gerileme ay sonuna dek akrep burcunda, 16 Ekime kadarda terazi burcunda devam edecek. Venüs aşk, duygusal ilişkiler, güzellik ve estetikle ilişkilendirilirse de akrep burcunda mali avantajları ve tutkuyla bağlanmayı anlatır. Gerileme eski defterlerin yeniden açılması, tutkuyla yeniden karşılaşmak, duygusal tepkilerimizi sorgulamak, eski ilişkileri canlandırmak ve mali konularda nerede eski kaldığımızı düşünerek daha sevecen daha gönül çelen tavırlarla ilişkileri düzeltmeye karar vermek gibi pozitif davranışlar sağlayacaktır. Bir akrep gibi sevmeyi deneyimleyecek, duygularımızı içimizde saklamayı başaracağız bu kesin. Ancak sevgiden emin olamamak, geçmişte kalan güvenli duygusal alanlara geri dönmeyi istemek, kendi sevgi ve değer duygumuzu olumsuz ve hırpalayarak sorgulamak da olasılık. İşte bu olasılık süregelen ilişkilerde ayrılıklara veya kendine yüklenerek katlanmaya dönüşebilir. Bireysel doğum haritanızda terazi ve boğa burçları hangi alandaysa o alanların geçmişle bağını yeniden kurmaya can atacaksınız veya tesadüfler eskiyle yeni bağlar kurmanızı sağlayacak. Güzellik ve estetikle ilgili kararlar içinde kesinlikle bireysel haritanızı kontrol ettirmelisiniz zira sonuç iyi olsa bile memnun kalmayacaksınız veya komplikasyonların giderilmesi uzun zaman alacak.

6 Ekim: Venüs retrosu başladı ve muhtemelen “hayatımda hiçbir şeyi değiştirmedi” diye düşünüyorsunuz. Venüs-Mars sert açısı bu kez daha baskın şekilde duygu dünyanızı karıştırmaya hazırlanıyor. Yani bu masum bir gerileme değil ve ayrılıklarda oldukça sert bir şekilde yaşanabilir. Mars tahammülsüz, eleştirmeye ve daha iyi bildiğini iddia etmeye hazır, uzlaşmaktan uzak bir tavırla Güney ay düğümünden uzaklaşırken daha özgür ve şansa açılmış hissedecektir. Sertleşmesinin altındaki nedenler artık kendisini daha güçlü hissetmesi. Partnerinizin değişmeye başladığını düşünmek şaşırtıcı olmayacaktır. Her türlü ilişkide sevgisiz, tahammülsüz ve patlamaya hazır biri gibi davranmaya iten bu güce inadına sevgiyle inadına anlayışla karşı konulmalı.

7 Ekim: Ay; Jüpiter ve Plüton’la olumlu bağlantıda. Belki de uzun zamandır bu kadar iyi hissetmediğinizi düşünerek hafta sonunun tadını çıkarabilirsiniz. Güçlü kişilerden destek alacağınızı bilmek rahatlatıcı, memnuniyet verici olurken, şansın artık sizden yana olduğunu hissedebilirsiniz. Bu durum yenilendiğiniz hissini de beraberinde getirecek ve hayatınızın birkaç alanında yenilik yapmaya karar vereceksiniz. Venüs gerilemesinin yapacağınız yeniliklere etkisi önemli zira yeniay birkaç gün sonra Terazi burcunda oluşacak ve birkaç gündür zaten etkisi başlamıştı. Venüs gerilemesinin sizi ve planladığınız yenilikleri nasıl etkilediğini öğrenmek için bireysel haritalarınızı mutlaka kontrol ettirmelisiniz.

Keyifli haftalar

Su Karakuş

Uzman Astrolog

İletişim: astrolojikulubu@gmail.com

Telefon : 0 (505) 010 70 59

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI