Ana SayfaYazarlarBurun Estetiği Ameliyatı Sonrası Oluşabilecek Komplikasyonlar

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Oluşabilecek Komplikasyonlar

Burun estetiği ameliyatlarının uzman ve deneyimli bir cerrah tarafından yapılması oluşabilecek komplikasyon risklerinide azaltacaktır. Deneyimli cerrah burun estetiği ameliyatı öncesinde yapılacak olan muayenelerde burnunuzun tüm özelliklerini ve tüm sorunlarını bilir. Bu sorunlara yapılacak olan müdahalelerde olası risklerinde önlemlerini alır. Alınacak önlemler doğrultusunda yinede komplikasyonlar oluşabilir. Bazende ikinci bir cerrahi müdahaleye gereksinim duyulabilmektedir. En olası riskleri saymamamız gerekirse bunlar enfeksiyon (iltihab), burun kanaması, anesteziyle ilgili riskler, burun sırtında çok ince damarlanmaların görülebilmesidir.

Burun estetiği ameliyatlarında yapılan izler burun içerisinde kaldığından dolayı ameliyattan sonra dışarıdan gözle görülebilen bir iz olmayacaktır. Genelde burun ucu bölgesinde yapılan bir takım işlemlerde iz olabilmektedir. Fakat hangi teknik uygulanırsa uygulansın yada hangi işlem yapılırsa yapılsın burun estetiği ameliyatları izsiz ameliyatlar olarak bilinirler.

Burun estetiği ameliyatlarından sonra hastalar 2 – 3 günlük bir dinlenme sonrası işlerine geri dönebilmektedir. Doktorunuz sizi yine 3 günlük bir süre sonrasında muayene için çağıracak ve yapılacak olan muayenede tamponlar çıkarılacaktır. Bu dönemden sonra biraz daha rahatlaşım ve nefes alma sorunları yaşamıyor olacaksınız. Dönem dönem yine nefes problemlerinin yaşanmasıda normaldir. Olası bir komplikasyon sebebi ile doktorunuzu nefes alma problemlerine karşı uyarınız. Burun estetiği ameliyatlarında eriyen dikişler kullanıldığından dolayı dikişlerin alınmasını gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Burun üzerindeki plastik alçı ameliyattan 14. gün sonra açılması beklenir.

Burun estetiği ameliyatı sonrasında doktorunuz sizleri sık sık kontrollere çağıracak ve ameliyat sonuçlarınızı izleyecektir. Burun üzerinde oluşan ödem ve şişliklerin geçmesi bir kaç ayı bulacak, asıl sonucun ortaya çıkması ise 6 – 12 ay sonunda belli olacaktır. Hastalar bu dönemlerde ümkün olduğunca sabırlı ve dayanıklı olmak zorundadırlar. Doktorunuz sizi bu konuda sürekli motive edecek ve bilmeniz gerekenleri size anlatacaktır.

Burun Estetiği Ameliyatları Sonrası Komplikasyon Risklerine Göre Dikkat Edilmesi Gerekenler

– Burun estetiği ameliyatı sonrasında burun üzerine yapılacak olan pastik alçıları ve göz kapağınızın altındaki flasterleri ıslatmayınız ve çıkartmayınız.

– Burun estetiği ameliyatı sonrasında yumuşak yemekler yemeye ve sık sık sıvı tüketmeye özen göstermelisiniz.

– Doktorunuzun önermeyeceği yada kontrol altında alınan ilaçlar dışında herhangi bir ilaç yada ağrı kesici aspirin vb. alınmamalıdır.

– Uyurken başınızı mutlak suretle yukarıda tutmaya ve burnunuzu olabildiğince korumaya özen gösteriniz.

– Burnunuzdan özellikle zorlanmalarda ve sıkıntılı durumlarda akıntı gelebilir. Panik etmeyin ve durumu doktorunuza bildirin..

– Gözlük ve lens kullanımını doktor izni ile ve gerekli zamanda yapınız.

– Doktorunuz ameliyattan sonra ilk iki ay güneşe çıkmanızı istemeyecektir.

Olası her durumu doktorunuza bildirmeli ve doktorunuzun tavsiyeleri dışına çıkmamalısınız.

Op. Dr Teoman Doğan
www.teomandogan.com
https://www.instagram.com/drteomandogan

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI