Ana SayfaYazarlarRevizyon burun estetiği hakkında merak edilenler

Revizyon burun estetiği hakkında merak edilenler

Burun estetiği operasyonları burunda meydana gelen şekil ve fonksiyon bozukluklarının giderilmesi operasyonudur. burun estetiği ameliyatlarında burun içerisinde var olan kemik ve kıkırdakları kalıcı bir şekilde değiştirilmesi ve burun şeklinin estetik bir biçimde yüz ile uyumlu olarak düzeltilmesidir.

Burun estetiği operasyonu olduktan sonra istedikleri burun şekline kavuşamayanlar ya da burun şeklinden şikayetçi olmayıp fonksiyonel sorunlar yaşayanlar revizyon burun estetiği operasyonuna gereksinim duyarlar. Burun estetiği operasyonları kişiye özel olarak gerçekleştirilen işlemlerdir burun estetiği operasyonlarında ki sonuçlar hastanın memnuniyetine göre ölçülmektedir

Başarısız Burun Estetiği Geçiren Hastalar

Burun estetiği ameliyatından sonra mevcut şikayetlerin devam etmesi yada burun şeklinin güzel olmasına karşın fonksiyonel problemlerin nefes alma sorunlarının baş göstermesi ikinci kez bir ameliyat olma durumunuzu gündeme getirebilir.

Sorunların çözümü için öncelikle sakin ve sabırlı olmanız mevcut sorunlarınızı doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir. Doktorunuzda bu durum karşısında hemen bir müdahalede bulunacak burnunuzdaki sorunların giderilmesi için elinden geleni yapacaktır. Doktorunuz ile beraber mevcut sorunlar üzerine giderek sorunların çözümü için burnunuza müdahalelerde buluncaksınız. Eğer yapılan uygulamalar sizin için tekrardan yeterli olmaz ise o zaman başka bir doktor arayışı içerisine girebilirsiniz..

Revizyon Burun Estetiği Ameliyatlarında Yeniden Burun Şekli Yaratmak

Burun estetiği ameliyatlarında burun kemiği, burun dokuları ve burun kıkırdakları üzerinde oynamalar yapılarak buruna yeni şekli verilir. Revizyon burun estetiği ameliyatlarındaki mantıokta aynıdır. Eğer burun içi septum kıkırdağına ilk ameliyatta dokunulmamışsa Yeniden kıkırdaklar üzerinde oynanarak eğer burun kırkıdakları yeterli değil ise burun arkasından yeterli derecede kıkırdak alarak burna yeniden şekil verilebilmektedir..

Revizyon burun estetiği ameliyatları öncesinde burun analizi gerçekleştirmek ve burundaki sorunların tespit edilmesi en önemli aşamalardan birisidir. Bu sorunların çözümü ile burundaki estetik görünüm ve fonksiyonel işleyiş düzeni hastaya kazandırılabilir.

Revizyon Burun Estetiği Ameliyatları Ne Zaman Yapılmalı ve Revizyon Burun Estetik Ameliyatlarında Ne Gibi İşlemler Yapılmakta

Revizyon burun estetik ameliyatı genel olarak ilk ameliyattan sonra burunda var olan sorunların tekrar devam etmesi yada yeni sorunların ortaya çıkmasından kaynaklı ikinci bir ameliyatın yapılması anlamına gelmektedir. Revizyon ameliyatlarında burundaki sorun estetik veya fonksiyonel sorun ne kadar büyük olursa olsun çözülebilmektedir.

Revizyon burun estetiği fiyatları ameliyatları ilk ameliyatlarınıza göre sizin için olmasa bile doktorunuz için daha zor geçmektedir. Çünki amelkiyat yapılmamış bir burnun yapısı genel olarak bellidir ve bu yapı üzerinden doktorunuz işlemler yapar, fakat ikinci kez yapılan burun estetiği revizyon ameliyatlarında yapı belli değildir. Daha önce ne gibi işlemlerin yapıldığı ve burnunuzun yapılan ameliyata karşı ne gibi tepkiler verdiği bilinmezlikler içerir bu sebeplerden dolayı revizyon ameliyatları ameliyatınızı yapacak olan cerraha göre daha uzun ve daha zahmetli bir ameliyattır.

Revizyon burun estetiği ameliyatları birinci yapılan ameliyattan yaklaşık olarak 6 ay kadar sonra yapılabilir.

Burun Estetiği Sonrası Burunda Düşme

Burun estetiği olmak isteyen hastaların en çok yönelttiği sorulardan birisi burun estetiği ameliyatından sonra burnum düşecek mi ? sorusu oluyor. Burun düşmesinden kastedilen soru burun üzerindeki yani burun sırtı dediğimiz bölgenin çökmesi anlamına gelmektedir. Burun sırtı bölgesinden yani burun septum kıkırdağından burun estetiği ameliyatı sırasında olması gerekenden fazla miktarlarda kıkırdak çıkarılmış ise burunda çökme gözlemlenebilir. Bunun dışında yapılan ameliyatın üzerinden 30 yılda geçse burunda herhangi bir çöküntü olmayacaktır.

Burun estetiği ameliyatları teknolojik gelişmelerden en çok yararlanan ameliyatlardan birisidir. Mevcut burun estetiği ameliyatlarından herbiri yüksek teknoloji ve yapısal rinoplasti operasyonları ile yapılmaktadır. Burun estetiği ameliyatı sırasında burnu taşıyan burun kemiği bağ dokuları ve kıkırdak kemikler bu ameliyat sırasında sağlamlaştırılarak güçlendirilirler.

Bu güçlenme sayesinde üzerine oluşturulan burun çatısı bu bağ ve kırkırdak yapısı ile rahatlıkla taşınabilecek konumdadır. Günümüz estetik burun ameliyatlarında bu gibi durumların gözlenmesi oldukça güçtür.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrasında Burundan Nefes Alma Problemleri Artıyormuş ?

Burun estetiği ameliyatlarında her zaman izlenen mantık çerçevesi rahat ve sağlıklı bir nefesin ilk şartı sağlıklı ve fonksiyonel anlamda iyi işleyen bir burundur. Burun estetiği ameliyatları sonrasında burnumdan nefes alma problemleri yaşıyorum diyen hastalar mutlaka vardır. Bu hastalar ya burnun fonksiyonel anlamda hiç bir sorunu yokken estetik kaygılarla yapılan düzeltmeler sonucunda burunda oluşmuş nefes alma sorunlarıdır yada yapılan burun estetiği ameliyatları sırasında burundan alınması gerekenden fazla miktarda kıkırdak alınması ile burun çatısını taşıyan kıkırdak ve bağ dokularının güçsüz kalması ve bu güçsüzlük sonucu burunda çöküntü oluşmasından kaynaklı nefes alma sorunlarıdır.

Burun estetiği ameliyatları sonrasında burnunda nefes problemleri olan ve 6 ay kadar bir süre geçmesine rahmen bu sorunların ortadan kalkmadığı hastalarda ikinci bir revizyon burun estetiği ameliyatları uygulanabilmektedir.

Günümüz estetik uygulamalarında yapılan yapısal ameliyatlarda burun bölgesinin hem dış hemde iç problemleri beraber değerlendirilerek ameliyat öncesinde yapılan tespitler ve iyi bir ameliyat planlaması ile son derece başarılı sonuçlar alınmaktadır. Burun estetiği ameliyatlarında hem görünüş hemde fonksiyonel olarak bir çok sorun ortadan kaldırılırken hasta ise son derece iyi işleyen ve görünüm olarakta doğal ve estetik bir burna sahip oluyor.

Burun Estetiği Ameliyatlarından Sonra ağrılar Çok Olur Mu ?

Burun estetiği ameliyatları önceki yıllara göre bir hayli gelişti.. Artık burun estetiği operasyonlarında kırmadan, kan olmadan, morarmadan burun estetiği ameliyatları yapmak mümkün oldu.

Burun estetiği ameliyatları ağrılı ameliyattır şeklinde insanlarda bir ön yargı olsada aslına bakıldığında bu ameliyat ağrılı bir ameliyat değildir. Burun estetiği ameliyatı sonrasında ilk gün oldukça rahat geçer ufak baş ağrıları mutlaka olacaktır. Sonuçta bir operasyon geçiriyorsunuz. Bir hastanede genel anestezi alıyor ve neşter altına yatıyorsunuz bir miktar sıkıntı çekmenizde ileriki yaşantınız için normal karşılanmalıdır.

Sonuç olarak ufak ağrılar ağrı kesicilerle giderilerek bu ameliyat rahat ve ağrısız bir biçimde atlatılabilmektedir.

Op. Dr Teoman Doğan
http://www.teomandogan.com.tr
https://www.instagram.com/drteomandogan

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI