Ana SayfaYazarlarbessnyc4: manipülatif metamorfoz.

bessnyc4: manipülatif metamorfoz.

"Bazı fotoğrafları başka bir takım fotoğraflarla bir araya getirdiğimde, yaptığım şey tam olarak `bazı` ve `bir takım` arasında tercih yapmak oluyor. `Bazı`, `bir takım` ile diyaloğa girerek farklı bir şey oluşturuyor." -Doug Abraham

Zaman zaman şok edici, tedirginlik verici, gülünç, ürkütücü ve provokatif. Kesilen ve tahrip edilen ikonik moda kampanyası görselleri. Üzerlerine yapıştırılan ve dikilen korku filmi, porno, sayborg imajları. Güzelliğin, cinselliğin ve iyi zevkin yeniden sorgulanan eğilimleri. Ayrı dünyaların, bir araya geldikleri zaman bir bomba etkisi yaratan manipülatif karşılıkları.

bessnyc4.

Diğer -ve aslında gerçek- adıyla Doug Abraham. 44 yaşında. 2 çocuk babası. San Francisco`da heykel okuduktan sonra Karşılaştırmalı Medya dersi alarak bugünkü sanatının tohumlarını cebine atmış. 2000`de Bess markası altında mücevher, ve vintage kıyafet ve aksesuar işine başlamış. 10 senenin ardından, şu an Keith Haring`in Soho`daki Pop Shop`unu punk enstitüsü olarak işletiyor. Ve @bessnyc4 Instagram projesini yönetiyor.

Prada`yı Manga kızları ve Kaliforniyalı kaykaycılarla aşılıyor, Matthew Barney`nin başka dünyadan gelen canlılarını Dior reklamlarına ışınlıyor, Calvin Klein`ın saflığını S&M`nin müstehcenliği ile karşı karşıya getiriyor.

Lüks marka devlerinin tüm dikkatlerini imajlarını en küçük ayrıntısına kadar korumaya çalıştıkları günümüzde Abraham onalrı şaşırtıcı derecede basit bir direnişle yüzleştiriyor. Logonun `her şey` demek olduğu günümüzde, anlamın içini tam da o logoları sabit tutarak boşaltıyor. Yaratılan, parlatılan ve kör edercesine ortaya bırakılan lüks, içe atılan, inkar edilen ve parmak sallanırcasına ötekileştirilen ile pıhtılaşıyor.

Bu saldırgan tavır Riccardo Tisci, Fabien Baron, Mert Alas ve Werbowry tafarından takdir görüyor. Öyle ki Tisci, Abraham`ın Givenchy kampanya uyarlamarını kendi hesabından paylaşıyor. Belli ki sözlük anlamını kaybeden `sıra dışı` için bir çıkış yolu aranıyor.

*

Başkalaşım geçirdiğinde neye benzeyeceğini merak ediyor musun?

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI