Ana SayfaYazarlarsatın alınabilir lüks: modanın ve sokağın lüksü buluşunca.

satın alınabilir lüks: modanın ve sokağın lüksü buluşunca.

Stella McCartney for H&M`den Hermes for Vans`a, tasarımcının ve sokağın lüksünün iş birliğinin bir norm olduğu çağda yaşıyoruz. senelerdir ünlü tasarımcılar, sadece satışlarını artırmak için değil herkesin kazandığı bir sürece dahil olmak için, dünyalarını ve markalarını daha kolay pazarlanabilir mağazaların vitrinlerine taşıyor. iş lüks markalarla iş birliği yapmaya geldiğinde, belki de en öne çıkan marka, sokak modasını bir parça lükse banarak yemeyi seven İsveçli H&M.

londra, milano ve new york mağazalarında tükenme garantisi ile satılan sınırlı sayıdaki koleksiyonların ilki, lükste sınır tanımayan Karl Lagerfeld ile gerçekleştirilen iş birliği. 2004`te satışa sunulan kapsül koleksiyon o kadar büyük başarı elde etti ki, satın alınabilir lüks diye bir alt sektörün doğmasına sebep oldu. o günden beri H&M, Versace, Lanvin ve Jimmy Choo gibi tasarım evleri ile çok kıymetli işlere imza attı ve 2014`te Alexander Wang`in duyurusu yapıldı. Maison Martin Margiela ve Rei Kawakubo`nun Comme des Garçons`unun niş duyarlılığı da bu pazarlama havuzunda yerini alan markalardan oldu.

satın alınabilir lükse bulaşan tek marka H&M değil. Topshop da iş birliklerini gündemine aldı ve Unique, J.W.Anderson ve Maarten Van Der Horst`u markanın kollarına aldı. Paul Smith Barbour`la iş birliği yaparken, Vivienne Westwood ASOS için, Yohji Yamamoto Adidas için kendi estetik algısını yansıtan parçalar tasarladı. haziran 2014`te dondurma markası Magnum, 25. yıl kutlaması için bir adım ileriye giderek Dolce&Gabbana ile bir özel dondurma serisi üretimine geçti.

peki tüm bu isimleri ve diğer tasarımcıları sokağın lüks çocuklarıyla buluşmaya iten ne? bu mağazalar ve onlar için tasarlayan özel isimler için birliktelikler ne anlam ifade ediyor, ve biz neden her seferinde, hiç tereddüt bile etmeden, tekrar ve tekrar bu parçalara sahip olmak istiyoruz?

işin özünde, her iki taraf da maçtan kazanarak ayrılması yatıyor. Versace`nin, belki sadece bir parfümünü veya takısını alabilecek insanlar, hayran oldukları tasarımcıların lüks dünyasına davet edilmekle kalmıyor, bu dünyanın kapısından gönül rahatlığıyla girebiliyor. çünkü fiyat etiketleri aslında aşina oldukları cinsten rakamları yansıtıyor.

lüks markalar içinse sonuç yine olumlu. sokağın lüksüyle iş birliği yaparak sadece kitleler için üretilen sokak modasına yeni açılar kazandırmakla kalmıyorlar, aynı zamanda hareket alanlarını genişleterek daha esnek bir yapıya kavuşuyorlar. reklam kampanyaları ile de beslenen süreç, günlük tüketimde yerini alan lüks markalar için daha derine nüfuz etme olanağı sağlıyor.

internetin de her şeyi erişilebilir kılması, sokakla lüksün buluştuğu sınırları birbirine yaklaştırıyor, hatta bazı noktalarda bu sınırları silikleştiriyor. artık lüks, sadece belirli bir kesimin tüketiminden çıkarak eBay`de üzerine pazarlık yapılan bir şey haline geliyor. yaratıcılığını üzerinde taşıyarak isim yapmış bloggerlar da Zara marka bir ceketi Chanel çanta ile kombinleyerek satın alınabilir lükse yatırım yapılmasını teşvik ediyor.

basın yansımalarından karlılık üretimine, lüks moda sokağın lüks markalarıyla iş birliği yaptığında sonuç sadece başarı olarak adlandırılmamalı. yeniden markalaşma, yeniden görünürlük kazanma ve yeniden kara geçme kalemleri göz önünde bulundurulduğunda farklı birlikteliklerle tanışmaya devam edeceğiz gibi görünüyor.

*

her şeyin kolay erişilebilir olduğu dünyada, lüksün şekil ve tanım değiştirmesi de kaçınılmazdı.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI