Ana SayfaYaşamYeni Yılda Kendinizi Apple Watch ile Yenileyin

Yeni Yılda Kendinizi Apple Watch ile Yenileyin

Yeni yıl, birçoğumuzun yeni hedefler ve sağlık rutinleri üzerine düşündüğümüz bir dönem. Yeni yılda Apple Watch ile farkındalık, aktivite ve uyku alışkanlıklarınızda yapacağınız yeniliklere destek olacak 4 yararlı ipucunu sizlerle paylaşıyoruz.
 
1) Gün boyunca gittiğiniz her yerde, farkındalığa ayıracağınız anları kolayca yaratın
 Şimdi kullanıcılar, gün içinde farkındalığa ayırabilecekleri küçük anlar bulmayı her zamankinden daha fazla önemsiyorlar. Apple Watch’taki Farkındalık uygulaması, gün içinde bu anları yaratmak için iki deneyim sunuyor: Nefes ve Düşünme. 
 
— Düşünme, dilediğiniz zaman dilediğiniz yerde bir dakika kadar kısa bir zaman ayırarak odaklanabileceğiniz bir farkındalık deneyimi yaşatıyor. Kullanıcılar, her seansta kendilerini olumlu bir zihniyete davet eden benzersiz ve incelikle düşünülmüş bir kavram üzerine düşünmeye yönlendiriliyor. Örneğin, kullanıcılara “Yakın zamanda kendinizi sakin hissettiğiniz bir anı hatırlayın. O duyguyu bu ana taşıyın.” veya “Sizi mutlu eden bir şeyi düşünün ve bunun sizi neden bu kadar mutlu ettiğini anımsayın.” gibi mesajlar gösterilebiliyor. 
— Nefes ve Düşünme deneyimlerinin her ikisinde de, kullanıcıların her seanstan daha fazla yarar sağlamasına yardımcı olacak ipuçları ve etkileyici animasyonlar sunuluyor.
— HeadspaceCalmEndelTen Percent Happier ve Meditopia gibi üçüncü taraf uygulamaları da doğrudan Apple Watch’ta farkındalık ve rahatlama deneyimleri sunuyor.
 
Nerede bulabilirsiniz? 
— Farkındalık uygulaması Apple Watch’ta yer alıyor.
— Apple Watch’ta kullanabileceğiniz uygulamalar için doğrudan App Store’a göz atabilir ve dilediğiniz uygulamaları indirebilirsiniz. 
 
2) En çok önemsediğiniz konulara öncelik vermenize yardımcı olması için bir Odak belirleyin
 Odak, kullanıcıların dikkat dağıtan unsurları azaltıp yaptıkları şeye odaklanmak istedikleri anlara yönelik güçlü bir araç seti. 
 
— Apple Watch kullanıcıları, bildirimleri o anda yaptıkları işe göre filtreleyebiliyorlar. Örneğin, yalnızca iş arkadaşlarından ve işle ilgili uygulamalardan gelen bildirimlere izin vermek için çalışma saatlerinde İş Odağı, arkadaşlar ve aile bireyleriyle birlikte geçirilen zamanlarda Kişisel Zaman Odağı ya da kullanıcının antrenman yaparken tamamen egzersizlere odaklanmasını sağlayan Fitness Odağı ayarlanabiliyor. 
— Odak kullanılırken, Mesajlar uygulamasında diğer kişilere rahatsız edilmek istemediğinizi bildiren otomatik bir durum mesajı gösteriliyor. 
 
Nerede bulabilirsiniz? 
— Apple Watch ekranını yukarı kaydırarak Denetim Merkezi > Odak’ı (ay simgesi) seçin > sunulan Odak seçeneklerinden birini belirleyin. 
— Kendinize ait özel bir Odak oluşturmak için: Apple Watch’ta Ayarlar’a gidin > Odak’ı seçin > özelleştirmek istediğiniz odağa dokunun veya yeni odak ekleyin.
 
3) Apple Watch ile aktif olun, aktif kalın
Apple Watch inanılmaz bir fitness yardımcısı. Aktivite uygulamasındaki Aktivite halkaları; Hareket, Egzersiz ve Duruş hedeflerinizi kapsayan günlük aktivitenizi gösteriyor. Ödüller, kişiye özel antrenör ve Aktivite yarışmalarıysa motivasyonunuzu daha da artırmanıza yardımcı oluyor.
 
— Kendi hedeflerinizi belirleyin: Hareket, Egzersiz ve Duruş halkalarınız için aktivite hedeflerini özelleştirin ve fitness yolculuğunuzda ulaştığınız kişisel rekorlar, seriler ve dönüm noktaları karşılığında Aktivite ödülleri kazanın. Örneğin, duruş, hareket veya egzersiz için Mükemmel Bir Hafta ödülünü hedefleyebilir, Yeni Egzersiz Rekorunuzu kırabilir ya da aylık bir yarışmaya katılabilirsiniz.
 Arkadaşlarınızla sağlıklı yarışmalara girin: Apple Watch kullanan arkadaşlarınızın veya aile bireylerinizin fitness hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmalarını sağlamak için Aktivite Paylaşımı’nı etkinleştirin ve onlara, yedi gün süren bire bir Aktivite Yarışmaları gönderin.
 Antrenmanlarınıza farkındalık katın: Apple Watch, bu sonbaharda sunulan yeni özellik sayesinde şimdi hem fiziksel zindelik hem de hareket farkındalığı konusunda faydalı iki popüler antrenman türünü takip edebiliyor: Tai Chi ve Pilates.  Bu yeni antrenman türleri, kullanıcılara doğru ölçümler sağlamak için özel olarak geliştirilmiş, güçlü ve doğrulanmış kalp atış hızı hareket algoritmalarıyla destekleniyor.
 
Nerede bulabilirsiniz? 
— Aktivite uygulaması Apple Watch’ta yer alıyor.
— iPhone’daki yardımcı Fitness uygulaması, Aktivite geçmişinizi ve trendleri gösteriyor. 
Apple Watch’ta Antrenman uygulamasına gidin > Pilates ya da Tai Chi’yi veya dilediğiniz diğer bir antrenman türünü seçin.
 
 
4) Tutarlı bir rutinle uyku hedeflerinize ulaşın
Yeterince uyumanız genel sağlığınız için önem taşıyor. Apple Watch’taki Uyku uygulaması, uyku planı ve yatma zamanı rutini oluşturarak uyku hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı oluyor. Apple Watch ayrıca uykuda geçen süre, kalp atış hızı, kanda oksijen ve solunum hızı gibi ölçümleri de takip ediyor.
— Uyku’yu ayarlayın: iPhone’daki Sağlık uygulaması, uyku hedefinizi belirlemenize ve zaman içinde kaydedilen ilerlemeyi izlemenize yardımcı olabiliyor.
— Rahatlama özelliği, özelleştirilmiş bir yatma zamanı rutini oluşturmanıza yardımcı oluyor. Yatma zamanı yaklaştığında Kilit Ekranınızda gösterilen rahatlama kestirmelerinizi yönetebiliyorsunuz. Ev uygulamasında özel bir ortam ayarlamak, Apple Music’te rahatlatıcı akustik manzaralar dinlemek veya uykuya dalmadan önce favori meditasyon uygulamanızı kullanmak gibi etkinlikleri kapsayan bir rutin oluşturabiliyorsunuz.
— Uyku geçmişinizi, Sağlık uygulamasında yer alan diğer sağlık verilerinizle birlikte görebiliyorsunuz. 
 
Nerede bulabilirsiniz? 
— iPhone’unuzda Sağlık uygulamasını açın > Uyku’yu Ayarla bölümünde Başlayın’a dokunun, ardından İleri’ye dokunup Uyku Hedefleri, Yatma Zamanı ve Uyanma saatleri, Uyku Ekranı, Rahatlama Kestirmeleri ve İzleme özelliklerini ayarlamak için ekrandaki yönergeleri uygulayın.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI