Ana SayfaDekorasyonYılbaşı Sofraları

Yılbaşı Sofraları

Yılbaşı Menüsü Nasıl Olmalıdır?

İyi bir yılbaşı menüsü isteğe bağlı olarak, 6-7 çeşitten oluşabilir. Böyle bir akşamda yemeğe başlamadan önce mideyi rahatlatacak digestivler almak, yemek öncesi kişinin ilerleyen saatler içinde rahat olmasına zemin hazırlayacaktır. 

Sofra Düzeni;

Birçok güçlü markanın özel yılbaşı koleksiyonları mevcut. Çeşit çeşit, renk renk altarnatif çok..Ama siz gelen kişilere özel bir yemek takımı oluşturun. Hem misafirlerinizin kendilerini özel hissedeceklerdir hem de bu tabakları arkadaşlarınıza yılbaşı hediyesi olarak verebilirsiniz. Üzerinde arkadaşınızı anlatan eğlenceli bir detay ya da desen olan tabaklar seçerek kişiye özel bir yemek takımı oluşturabilirsiniz. Masada ki renk uyumuna dikkat edin. Mesela siyah bir örtü seçip, aksesuarlarınızı kırmızı ve silver kullanmayı tercih edin. Bu şekilde çok şık bir görüntü elde edebilirsiniz.

Masa süslemesinde tabakların altına, masanın üzerine parlayan renkli yıldızlar, küçük çam kozalakları ve masa ortasına görüş mesafesini etkilemeyen boyutta bir noel baba koyulursa hoş durur. 

Mumlar, yılbaşı sofralarının olmazsa olmazıdır. Mumları unutmayın. Kırmızı tea lightları kullanabilirsiniz.

İçki Servisi;

Mutlaka içilecek içeceklerin durumu ve çeşitliliği, yenilecek yemeklere uygun olarak seçilmelidir. Örnek olarak beyaz etle beyaz şarap, kırmızı etle kırmızı şarap tercih edilmeli. Tabii bu akşama özel masada şampanya da patlatılabilir. Bu gecede, yemekle birlikte tüm akşam içki servisi olur.

Beyaz şarap servis ederken, şarabın soğukluğunu kaybetmemesi için soğuk bardağın 3/1’i, kırmızı şarapta oda ısısında bardağın 2/1’i kadar doldurulmasına dikkat edilmelidir.

Sofra düzenlemelerinden ilham alın!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI