Ana SayfaSağlıkYogilates Nedir?

Yogilates Nedir?

Pilates, Joseph Pilates tarafından Birinci Dünya Savaşı`nda yaralanan askerlerin rehabilitasyonu için geliştirilmiş bir tekniktir.

Yogilates, yoga ve pilates hareketleri birlikte barındırır. Ayrıca bu hareketlerin zaman içerisinde, vücudu daha ince bir forma soktuğu, kasları sağlamlaştırarak düzgün ve sıkı bir beden sağladığı fark edilmiştir. Ayrıca Yogilates hareketleri bazı sakatlıkları daha çabuk iyileştirdiği için yardımcı tedavi olarak kullanılır.

Yogada kullanılan nefes tekniklerine ilave olarak tekrar yapılan hareketlerde özel pilates nefes tekniği hareketlere eklenir. Pilates nefes ve hareket koordinasyonunu sağlayan bir öğretidir.

Dersler sırasında nefes kapasitesi artar, vucuda daha fazla oksijen girer ve düzgün nefes çalışmaları ile kanda laktik asit birikmediği ve toksinler nefesle atıldığı  için dersten sonraki günlerde vücutta herhangi bir ağrı ortaya çıkmaz. Yogada denge önemlidir, pilateste ise ana kas gurupları. Yogilates, işte bu iki önemli özelliği birlikte kullanır. Ayrıca karın kasları üzerinde daha yoğun hareketler çalışmalara önem katar.
Kullanılan nefes teknikleri kalp ve tansiyon rahatsızlıkları olan kişilerde son derece yararlı etkiler ortaya çıkartır. Sürekli hareketsiz çalışmaktan dolayı bel ve sırt ağrısı çekenler ve bedensel rahatsızlıkları olanlar (fıtık, skolyoz, ankilozan vs.) güçlenen kas yapısı ile birlikte bu ağrılardan kısa sürede kurtulurlar. Vücudunda sarkmalar ve yağlanmadan dolayı deformasyon olan kişilerde sıkı ve biçimli bir siluet için Yogilates yapabilirler.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI