Ana SayfaSağlıkYorgun Ayakları Dinlendirme Yöntemleri

Yorgun Ayakları Dinlendirme Yöntemleri

-Sıcak su ile doldurulmuş bir kova veya leğene 5 damla organik lavanta yağı, 2 damla organik biberiye yağı ve 1-2 yemek kaşığı deniz tuzu karıştırıp ayaklarınızı içerisinde bekletiniz. 10 -15 dakika sonra ayaklarınızı çıkartıp havlu ile parmak araları nemli kalmayacak şekilde kurulayınız. Ayaklarınızın çok daha iyi bir halde ve dinlenmiş olduğunu göreceksiniz.

-Zambak yağı, kozmetikte kullanılan bitkisel bir ürün olmasının yanında, hem ellerdeki hem ayaklardaki eklem ağrılarına iyi gelmesiyle de pek meşhur. Üç-dört avuç dolusu zambağı ince ince kıyın, zeytinyağı dolu bir kavanoza koyun, ağzı kapalı bir şekilde iki hafta güneşte bekletin. Salsın tüm şifasını iyice. Kavanozu benmari usulü sıcak suda kaynattıktan sonra içindeki yağı bir tülbent yardımıyla süzdüğünüzde elde ettiğiniz yağ, ayaklarınızın ağrısını sızısını geçirecek olan zambak yağı olacak.

 

 -Ayaklarınız ağrıyorsa ılık suyla doldurduğunuz leğenin içine bol bol kaya tuzu ve bir çorba kaşığı adaçayı dökün. 10-15 dakika ayaklarınızı bu garip karışımın içinde beklettikten sonra gevşediklerini hissedeceksiniz.

 -Bütün gün üzerlerinde vücut baskısı hisseden ayakların böyle hissetmeleri normal; çünkü kanın büyük bölümü dünyanın en “düşkün” yasası olan yer çekimi yasası nedeniyle kendilerinde toplanıyor. Madem öyle, yatağa ya da koltuğa uzanıp ayaklarınızı altlarına destek koyarak yukarıda tutun ki kan kalbe doğru aksın. Damarlarınızda biriken kan, ağrı yapmadan geldiği yere geri dönsün. Fazla kan, ağrı arttırır.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI