Ana SayfaSağlıkYüzdeki sivilceler neden kaynaklanıyor?

Yüzdeki sivilceler neden kaynaklanıyor?

Sivilceler çoğunlukla ergenlik çağında çıksa da, hem kadında hem erkekte, her yaşta görülebilien bir hastalıktır. Toplumda görülme sıklığı ise yüzde 80′ in üzerindedir. Kimisi hormonel bozukluklardan dolayı çıkar kimisi ise cildimize iyi bakmadığımız zamanlarda kendini gösterir. 

Kadınların ise en çok adet döneminde çıkan sivilcelerden rahatsızdırlar, bazısı acıtır bazısı ise tek bir sıkmayla yüzün tamamına yayılır. Hep birlikte öğrenelim hadi, bu sivilceler neden çıkar? 

Alın Sivilceleri

Alın bölgesinde çıkan yüz sivilceleri, sindirim sistemi ile ilgili olabilir. Daha az yağlı yemek, bol bol su içmek bu sivilceleri gidermekte büyük rol oynayacaktır. Aynı zamanda alında çıkan sivilceler stres kaynaklı da olabilir; uykusuzluk bu sivilcelerin baş nedeni olabilir. Bu yüzden günde 7-8 saatlik uyku sivilcelerden kurtulmanızı sağlayacaktır.

Kaş Üstleri

Eğer kaşınızın hemen üstünde sivilceler kendini göstermeye başladıysa, bağışıklık sisteminiz alarm veriyor olabilir. Bu sivilceleri bağışıklık sisteminizi güçlendirici vitaminler almanız, hayatınıza ve kendinize daha özenli davranmanız ile çözmeniz mümkün.

Kaş Arası

Halk dilince `boynuzlandı mı` sözünün tabiri olan kaş arasında çıkan sivilceler, karaciğerinizde sorunlar yaşadığınızın habercisi olabilir. Karaciğerinizi güçlendirici besinlerle vücudunuzda bulunan kötü atıklardan kurtulabilir ve böylece sivilcenize elveda diyebilirsiniz.

Yanaklar

Yanaklardaki sivilceler solunum sisteminizi işaret eder. Kirli havaya maruz kalmak zor nefes almak yanaklarda sivilcenin çıkmasına sebep olabiliyor. Yanaklarınızdaki sivilcelerden kurtulmak için temiz hava alabileceğiniz bir yere gitmeli, sigarayı içiyorsanız bırakmalı, düzenli spor yapmaya başlamalısınız.

Çene

Özellikle kadınlarda en çok sivilcenin görüldüğü yer çene bölgesi. Dudak altı ve çenede çıkan sivilceler vücudunuzda hormonal bir sıkıntı yaşadığınızı söylemektedir. Streste bu sivilcelerin çıkmasında büyük rol oynamaktadır. Bu sivilcelerin oluşumunu engellemek için yeterli uyumak, lifli besinlerle, sebzelerle beslenmek, yeterli su içmek ve cildimizi temiz tutmamız oldukça önemli.

Gıdı

Gıdımızda çıkan sivilceler vücudun bir hastalıkla veya bakterilerle mücadele ettiğini gösteriyor olabilir. Bu sivilcelerden de düzenli yaşayarak kurtulmamız mümkün.

Burun

Burunda çıkan sivilcelerin sebebi kan basıncından ya da B vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Burnunuzda çıkan sivilcelerden kurtulmak için baharatlı ve acı gıdalardan uzak durup Omega 3 ve 6 gibi iyi yağlarla beslenmelisiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI