Ana SayfaYaşamZeytin Hasadı Zamanı Cunda’da Lezzet Deneyiminin Adresi: L’Arancia

Zeytin Hasadı Zamanı Cunda’da Lezzet Deneyiminin Adresi: L’Arancia

Zeytin hasadı denince her bir köşesi zeytin ağaçları ile çevrili akla ilk gelen rotalardan biri Ayvalık. Dalından elle toplanan zeytinlerin ve mahsulü zeytinyağının sofrada keyfe dönüştüğü L’Arancia ise hasat zamanı mutlaka uğramanız gereken bir Cunda restoranı!

 

Dünyanın birçok yerini gezen, Cunda’ya tutkun ve İtalya ve İtalyan mutfağına hayran olan Merve & Özden Avcı çiftinin hayallerini 2019 Mayıs ayında hayata geçirmesi ile kapılarını açan L’Arancia, mutfağında yerel malzemeye verdiği değer ile öne çıkıyor.

 

L’Arancia yediğiniz yemeğin arkasındaki hikayenin samimiyetini hissedebileceğiniz bir deneyimi size sunuyor. Mutfak felsefesi, bölge üreticilerinden temin etiği taze yerel ürünlerle, katkısız ve malzemenin en doğal hali ile pişirmeyi temel alıyor. L’Arancia tüm malzeme tedariğini yerel üreticilerden sağlıyor. Karides, ahtapot, papalina gibi deniz ürünleri, kabak çiçeği, peynirler, zeytin, zeytinyağı, otlar ve etlerini Cunda, Edremit ve Burhaniye’den temin ediyor. Kabak çiçeklerini her sabah 05.00’dan önce toplayan Ahmet Amca’dan alan L’Arancia, papalinasını balıkçı Bykus Reis’ten alıyor.

 

Her gelen misafirin Cunda’ya bir daha gelme nedeni olan ada yeşillikleri, ızgara kuşkonmaz, keçi peyniri ve portakal vinegret ile hazırlanan L’Arancia salata, kapari ve limon konfi ile lezzetlenen ahtapot Carpaccio, Ezine peynirli köz patlıcan mücveri, ada otlu iç pilavlı, firik Risotto ile servis edilen Osso Buco ve ısırganlı bezelye püreli, ada midyeleri ile hazırlanan deniz mahsullü Risotto L’Arancia’nın en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor.

 

Ekim ayının son haftasında bölgenin zeytinyağlı yemekleri L’Arancia menüsünde Cunda pazarından alınan diğer taze ve yerel malzemeler ile işlenip lezzete dönüşecek. Zeytin hasadı dönemine özel iki çeşit yerel zeytin ve deniz ürünleri ile lezzetlenen düzensiz makarna da L’Arancia menüsünde olacak.

 

Bölge şaraplarından oluşan ve Wise Wine seçkisinin de yer aldığı geniş bir kava sahip L’Arancia’da zeytin hasadı zamanı bölge zeytinyağları ile hazırlanan unutulmaz bir yemek deneyimi için 0542 499 32 42 veya 0266 327 27 37 telefon numaralarından rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

 

L’Arancia’dan daha fazla haberdar olmak için Instagram’da @larancia_cunda ‘yı takip edebilirsiniz.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI