Ana SayfaGüzellik2014 Yaz Makyaj Trendleri

2014 Yaz Makyaj Trendleri

2014 yazının en yeni makyaj trendleri neler olacak?
Her zamanki gibi ten makyajları olabildiğince doğal, ciltte makyaj görüntüsünü fark edemeyeceğiniz kusursuz uygulanmış cilt  makyajları. Burada demek istediğim sadece fondöten değil, çok iyi nemlendirilmiş ve makyaj baz ürünleri kullanılarak yapılan cilt makyajlarından bahsediyorum. Gözlerde ise ten makyajının aksine bu sezon ne kadar renk, o kadar  çarpıcı etki demek. Dudaklardaysa gloss etkisine geri dönüyoruz. Ben kişisel olarak gloss kullanmayı sevmiyorum ama çok az sürüldüğü takdirde hatasız bir görüntü olacaktır.

Bu yaz hangi renkler ön planda olacak ve bunları dudak, göz ve yanaklarda nasıl kullanmalıyız? 
Bu sezon göz çevresinde ve dudaklarda farklı renklere hazırlanın. Gözlerde su yeşili, dore, turkuaz, lila, pembe ve turuncu bu yazın en popüler renkleri olacak. Dudaklardaysa pembe, şeftali ve kırmızının hakimiyeti söz konusu. Yukarda da bahsettiğim gibi özellikle gloss efekti geri dönüyor, yanaklarsa sağlıklı bronzlaşmalı ama trend bir görüntü için doğal pembeliğinden ödün vermemeli.

Yaz demek biraz da makyajda natürellik demek, bu konuyla ilgili en çok nelere dikkat etmeliyiz?
Mükemmel ten görüntüsü her zaman çok önemli. Cilt sorunları olanların genelde çok fazla fondöten uygulaması, hem ciltlerindeki sorunu daha fazla belli ediyor, hem de deriyi daha fazla yoruyor. Bunun için cilt her akşam iyi temizlenmeli ve cilt yapısına göre bir nemlendirici tercih edilmeli. Ciltte olabildiğince az ürünle mükemmel sonuç almak önemli. Cildin problemli bölgelerine lokal uygulama yapıldığı takdirde hem trendy hem de sağlıklı bir görüntü yakalanabilir.

Yaz makyajlarında natürelliği bozan en önemli hatalar neler?
Çok fazla ürün kullanmak! Şunu asla unutmamak gerekiyor; ne kadar az ürün kadar iyi sonuç demektir. Tüm makyajda renk tercih etmek yerine, göz veya dudak gibi belli bir yere odaklanılmalı. Çok fazla pudra tercih edilmemeli, ancak mutlaka pudra uygulanacaksa fırçayla uygulanmalı.

Neredeyse hepimiz şimdiden bronz bir tenin hayalini kurmaya başladık. Peki bronz bir tene makyaj yaparken nelere dikkat etmeli, özellikle göz ve dudak makyajını nasıl yapmalı?
Bronz ten hem çok kolay, hem çok zor bir konu. Teniniz koyu olduğunda, saç ve göz renginiz daha açık, dişleriniz daha beyaz görünür. Daha sağlıklı ve zinde görünürsünüz. Bu görüntüyü ek bir ürünle mükemmelleştireceğiniz gibi, iki ürünle de mahvedebilirsiniz. Aslında bronz tende çok fazla makyaja ihtiyacınız yok. Çok hafif bir parlatıcı, gözlerinizin altına uygulayabileceğiniz bir kapatıcı, kirpiklerinizi kıvıracak bir maskara ve elmacık kemiklerinizin üzerine süreceğiniz bir higlight ürünüyle en iyi görünümü yakalayabilirsiniz. Eğer mutlaka renk kullanacaksanız, sadece tek bir yere odaklanın.

Kış aylarının sonuna geldik ve birçoğumuzun cildi soğuk havaların etkisiyle bir hayli kurudu. Bu durumu düzeltmek için ne yapabiliriz?
Kendi cildimden de yola çıkarak söylemeliyim, haftada mutlaka bir kez peeling yapmak çok önemli. Peeling cildi ölü derilerden arındırıyor ve cildinizi düzene sokuyor. Huiles Baumes`in hem nemlendiricisi hem de peelingi inanılmaz başarılı. Yüzde 100 organik ve içeriğinde paraben yok, ecocert ve bio sertifikası olduğu için de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Sıcak havalar yazın kapatıcı sürmeyi de zorlaştırıyor. Peki istediğimiz bronzluğu elde edene kadar kapatıcı olarak ne kullanmalıyız? 
Nars’ın renkli nemlendiricisi olan Pure Radient Tinted Moisturizer mükemmel bir ürün; çok hafif bir yapısı var. Ayrıca hem kapatıcı etkisi yüksek, hem de her cilt rengine uyacak kadar geniş bir renk skalası var.

Sıcak, deniz, havuz ve güneşin olumsuz etkilerinden cildimizin en az etkilenmesi için neler yapabiliriz? 
Tekrar tekrar ve tekrar söylemeliyim en önemli şey cildi iyi nemlendirmek. İçinde mutlaka SPF olan ürünler tercih edilmeli. Güneşin zararlı etkilerinin en fazla olduğu saatlerdeyse cildinizi korumaya ekstra özen göstermelisiniz.

Fezi Altun`a göre bu sezon her kadının mutlaka makyaj çantasına olması gereken ürünleri öğrenmek ve de 2014 ilkbahar yaz defilelerinin makyaj detaylarından ilham almak için hemen fotogaleriye tıklayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI