Ana SayfaSağlık2022 Yılında Estetik Dünyasında Bizi Neler Bekliyor?

2022 Yılında Estetik Dünyasında Bizi Neler Bekliyor?

2021 yılında hiç olmadığı kadar yoğun bir estetik cerrahi talebine tanıklık ettik. Bunun başlıca sebebi korona döneminde evden çalışmanın yaygınlaşması ve tatil için ayrılan birikimlerin estetik operasyonlara kaydırılması oldu. Korona öncesi yoğun tempolu iş dönemlerinde kişilerin daha çok, ofis şartlarında kısa vakitlerde yapılan ve iyileşme dönemi ihtiyacı olmayan non invazif prosedürlere ilgisinin olduğunu söyleyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr Sarper Mete, korona sonrası bu işlemlerin popülerliğini bir miktar kaybettiğini ve cerrahi prosedürlerde bir anda patlama meydana geldiğini dile getirdi. Dr Sarper Mete 2022 yılında bizi güzellik sektöründe nelerin beklediği ile ilgili de bilgiler paylaştı.

Popo hacmini artıran operasyonlara ilgi artacak…
İmplant kullanılmadan kişinin kendi yağlarının değerlendirilerek popo bölgesinin hacminin artmasını, şeklinin daha düzenli ve yuvarlak hale gelmesini amaçlayan cerrahi bir işlem olan  “Brazilian Butt Lift” kötü şöhreti sebebi ile bir dönem popülerliğini kaybetti ancak  “Güvenli BBL” konseptinin oluşması ve bu sayede alınan teknolojik önlemler sayesinde tekrar popülaritesini artırıyor. Özellikle sosyal medya fenomenlerinin oluşturduğu ince bel , geniş basen ve büyük göğüs imajı moda sektörünü dahi etkiliyor. Pek çok ünlü moda markasının sonbahar-kış sezonu afişlerinde bu etkiyi görmekteyiz. 2022 yılında BBL (Brazilian Butt Lift) prosedürünün popülerliğinin daha da artacağı oldukça aşikar.

Annelik Estetiği her dönem trend…
Annelik estetiği ise hiçbir zaman popülerliğini kaybetmeyen ve gün geçtikçe de popülerliği artan estetik işlemler arasında. Gebelik ve doğum sürecinde formasyonu bozulan vücudun gebelik öncesi durumuna dönmesini sağlayan bu cerrahiye talep de özellikle korona salgını dönemindeki evden çalışma fırsatı ile patlama gösterdi. 2022 yılında da en çok uyguladığımız estetik cerrahilerin başında yer alacağına kesin gözüyle bakıyorum.

Meme protezi değişim operasyonları çoğalacak…
Meme büyütme cerrahisi ile ilgili olarak 2021 yılında popülerlik kazanan ve bundan sonra da devam edeceğini düşündüğüm bir diğer cerrahi işlem ise meme protezi değişim operasyonu. Özellikle yeni jenerasyon ve son teknoloji meme implantlarının üretilmesi ile daha önceden meme büyütme operasyonu olan kişiler eski meme protezlerini bu yeni jenerasyon meme protezleri ile değiştirmek için sıklıkla bize başvuruyorlar. Meme protezi değişimi yanında yağ aldırma işlemi ile de bölgesel yağlarını alıyor, hatta alınan yağları da meme bölgesine enjekte ederek meme protez değiştirirken aynı zamanda daha dolgun ve belirgin bir degaje bölgesi de elde edilebiliyor.

Göz çevresi estetiği 2022’de de popüler  olacak…
2021 yılında tabi ki Bella Hadid gibi gençleri etkileyerek, onların estetik arzularını uyandıran ünlüler trendleri belirleyeme devam etti. “Fox eye” olarak adlandırılan göz estetiği trend olmaya 2022 yılında da devam edecek gibi gözüküyor. Maske takılmasına bağlı göz çevresi bölgesinin ön plana çıkması da bu bölgeye yönelik işlemlere ilginin artmasındaki diğer bir etken olarak kendini gösteriyor.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI