İtalyan moda yazarı ve stil ikonu denilince akla ilk gelen isim olan ve moda dünyasında olan olmayan herkesin büyük saygı duyduğu Anna Piaggi, 81 yaşında Milano`daki evinde hayata veda etti.
Piaggi, herkesin hayal ettiği bir hayat sürdü. Bugün herkesi eleştiren Karl Lagerfeld`in modayı sevme nedeni, herkesin hayallerini süsleyen ayakkabıların tasarımcısı Manolo Blahnik`in adına sınırsız ayakkabı ürettiği moda perisiydi Anna.
Aynı zamanda fotoğrafçı Alfa Castaldi`nin eşi olan Piaggi, modanın sıradanlaştığı, tasarımcılarn kendini tekrara düştüğü zamanlara inat mavi saçları, renkli makyajı ve değişik kıyafetleriyle tam bir stil ikonuydu.
Geniş bir kıyafet koleksiyonun sahip olan Piaggi`nin, 2865 elbisesi ve 265 çift ayakkabısı vardı. Moda dünyasında yer alan herkesin imrendiği bir hayat süren Anna Piaggi, arkasında renkli bir dünya bırakarak hayata veda etti.
Anna Piaggi`nin renkli stilini yakından görmek için fotogaleriye tıklayın.