95 yaşındaki Kaplan, Ari Kohen’in stil blog’unda 70’li, 80’li ve 90’lı yaşlardaki stil ikonlarından biri olarak görülüyordu. Özellikle Afrika esintili şapkaları ve yuvarlak gözlükleriyle biliniyor ve seviliyordu. Tam anlamıyla bir moda düşkünüydü. Dünyayı dolaşan Kaplan, Afrika’da kadın hakları için de çalışmıştı. 40 yıldır New York sosyetesinin tanınan ve sevilen ismi olan Zelda Kaplan, modaya olan aşkı ve yardım kampanyalarına olan düşkünlüğü ile de biliniyordu. Moda dünyası için tam anlamıyla bir ikondu ve sektörde büyük saygı görüyordu. Hayat dolu bir kadındı. Her anın tadını çıkarmayı seviyor ve sürekli olarak etrafına enerji saçıyordu.
Çarşamba günü her sezon olduğu gibi New York Moda Haftası için ön sıradaki yerini alan ve kameralara gülümseyen Zelda Kaplan kıyafet tercihini yine Afrikan esintileri olan parçalardan yapmıştı. Fakat Joanna Mastroianni defilesini izlemek için beklerken fenalaşan Zelda daha sonrasında görevliler tarafından salondan çıkarıldı. Kısa süre sonra ölüm haberini alan tasarımcı Mastroianni ise basın açıklaması yaparak ne kadar üzgün olduğunu belirtti ve ailesine baş sağlığı diledi.
Zelda Kaplan’ı daha yakından tanımak için geçen sezon Advanced Style`s Ari Seth Cohen için verdiği röportajı izleyebilirsiniz. İşte New York`un sevilen ikonlarından Zelda Kaplan röportajı: