Ana SayfaYaşamNefes Terapisti Işıl Evrim Akgün’den Sağlıklı Yaşam Önerileri

Nefes Terapisti Işıl Evrim Akgün’den Sağlıklı Yaşam Önerileri

Sağlıklı ve mutlu bir yaşam herkesin ortak isteği… Genetik yatkınlıkları bile iyileştirmenin mümkün olduğu konuşulan şu günlerde ise doğru nefes almanın fiziksel ve psikolojik olarak hem koruyucu hem de iyileştirici etkisi ise herkesin dilinde. Nefes terapisti Işıl Evrim Akgün, sağlıklı bir yaşam için şu önerilerde bulunuyor:

·     İlk olarak unutmamamız gereken en önemli konu sağlıklı bir yaşam istiyorsak doğru nefes almayı öğrenmemiz gerektiğidir. Doğru nefes; burundan alınan ve yine burundan verilen ve bu sürecin ortalama 8-15 saniye arası sürdüğü sistemdir. 15 gün arka arkaya doğru nefes almayı denersek, beden hafızamız bu bilgiyi kaydedecek ve otomatik uygulayacaktır.

 

·     Nefes kapasitemizi geliştirerek, organlarımızda daha iyi oksijenlenme sağlamak mümkün. Bunun için zaman zaman yüzüstü yatarak, sırtımıza ortalama 5-10 kg ağırlıklar koyup nefesimizle bu ağırlıkları kaldırma çalışması yaparsak, böylece kaburgalarımız genişleyecek ve nefes kapasitemiz artacaktır. 15 dakikalık bir çalışma yeterli olacaktır.

 

·     Mutlu hissetmek ve serotonin salgılamak için de diyafram nefesini kullanmayı öğrenmeliyiz. Ellerimizle iki yandan sıkıştırarak tutacağımız diyafram kaslarımızı derin nefeslerle genişleterek, kaslarımızın hafızasına bu mesajı verebiliriz.

 

·     Her sinirlendiğimiz ve öfkelendiğimizde beynimizdeki nöronlara zarar verdiğimizi ve stresle kalbimizi yorduğumuzu unutmayalım. Gevşemek için anında sadece nefesimize odaklanıp, nefes farkındalığı oluşturursak ortalama 1-3 dakika içerisinde dinginleşmeniz kaçınılmazdır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI