Ana SayfaYaşamAğacın Sanatsal Serüveni Şişli`de

Ağacın Sanatsal Serüveni Şişli`de

Her geçen gün yeşile daha fazla ihtiyaç duyduğumuz, bir nebze soluk almak için ağaçların kuytularına sığındığımız bugünlerde Şişli Belediyesi doğayı ve yeşili korumak adına büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor.

“Ağaç Güzeldir” sloganı ile yola çıkan ahşap festivali İstanbulluların ayağına geliyor. Şişli Belediyesi’nin Uluslararası Ahşap Kültür Derneği ve Ulusal Ahşap Birliği ile birlikte organize edeceği etkinlikler serisi, 30 Mart tarihine kadar devam ediyor.

Şişli Belediyesi ev sahipliğinde “Dünya Ahşap Günü” kutlamaları kapsamında Şişli’de bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek, ağacın ahşaba dönüşme hikayesi doğaseverler ile paylaşılacak.

Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek, ustalarının elinden ahşap heykeller ve dünyanın farklı ülkelerine özgü ahşap enstrümanlar “Dünya Ahşap Günü” etkinliklerinde İstanbulluların beğenisine sunuluyor. Ağaca şekil veren ellerin sahipleri, ahşap heykelleri ile Nişantaşı Sanat Parkı’nı bir açıkhava şenliğine dönüştürecek. Dünya müziğinin ilginç ve otantik enstrümanları ise evrensel müziğin tınısını İstanbul semalarına bırakacak.

“Dünya Ahşap Günü” Festivali Program Akışı:

28 Mart 2015 Cumartesi:

11.00- Dünyanın farklı ülkelerinden 50 heykeltraşın ahşap heykel çalışması, Ahşap Atölyesi eşliğinde çeşitli eğitim ve interaktif etkinlikler, geleneksel ahşap enstrümanlar eşliğinde dünya müziği performansları / Nişantaşı Sanat Parkı

29 Mart 2015 Pazar:

19.00- İTÜ Devlet Konservatuarı Konseri(organik enstrümanlar eşliğinde)

Ahşap Enstrümanlar Eşliğinde Dünya Müziği / Şişli Kent Kültür Merkezi

(hurdy gurdy, didgeridoo, kora, balafon, djembe, dundun, uilleann, rondador, pipa, morin khuur, conga davulu, alphorn gibi müzik aletleri eşliğinde)

30 Mart 2015 Pazartesi:

20.30- Tiyatro: “Ağaç İrfan” / Şişli Kent Kültür Merkezi

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI