Ana SayfaYaşamAIMA 2011 programı hazır

AIMA 2011 programı hazır

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA), klasik müzik alanında kendini geliştirmek isteyen genç müzisyenleri, 2011 yılında da uluslararası sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor. Bu yılın programı kapsamında; Temmuz ayında keman, Eylül ayında piyano, viyola-viyolonsel Masterclass’ları yapılacak.

AIMA, 2011 sezonuna, 01-08 Temmuz tarihleri arasında, dünyaca ünlü keman ustaları Lukas David ve Andrej Bielow yönetiminde düzenlenecek Keman Masterclass ile merhaba diyecek. Bu yıl 4. kez AIMA’ya katılan ve ülkemizi dünya çapında temsil eden piyanist İdil Biret, 01-08 Eylül tarihleri arasında Piyano Masterclass’ı yönetecek. Yine Eylül ayında, 7 yıl boyunca AIMA’ya konuk olan ünlü Alman çellist Peter Bruns ve viyola sanatçısı Ruşen Güneş, Viyola-Viyolonsel Masterclass’ı yapacak.
AIMA kurucu ve yöneticisi Prof. Filiz Ali, akademiyi 14. yaşına ulaştırmaktan mutlu olduklarını belirterek, “AIMA, hiçbir gruba bağlı olmadan, tamamen özgür, standardı yüksek ve katılımcıların kendilerini ifade edebildiği bir eğitim sunmaya devam ediyor. AIMA ayrıca, Ayvalık ve çevresinde yaşayan yetenekli çocuklara klasik müzik eğitimi de vererek, bu alandaki büyük bir boşluğu dolduruyor.” dedi.
AIMA kapsamında 13 yıl boyunca, aralarında Ayla Erduran, Suna Kan, Lukas David, Peter Bruns Valeri Oistrakh ve İdil Biret gibi dünyaca ünlü sanatçıların bulunduğu çok sayıda dünya sanatçısı katılımcılarla buluştu. AIMA öğrencileri ve öğretmenler, her eğitim döneminin bitişinde verdikleri konserle Ayvalık ve çevresinde yaşayanlarla bir araya gelme fırsatını buldu.
AIMA 2011 Etkinlik Takvimi        
01-08 Temmuz 2011
Keman Masterclass
Lukas David ve Andrej Bielow yönetiminde
01-08 Eylül 2011
Piyano Masterclass
İdil Biret yönetiminde
12-19 Eylül 2011
Viyola-Viyolonsel Masterclass
Peter Bruns ve Ruşen Güneş yönetiminde

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI