Ana SayfaGündemAkıllı cep telefonumuza virüs bulaşır mı? Mobil cihaz güvenliği nasıl sağlanır?

Akıllı cep telefonumuza virüs bulaşır mı? Mobil cihaz güvenliği nasıl sağlanır?

 Akıllı telefonlar artık hayatımızın olmazsa olmazı. Hatta artık akıllı telefonlara akıllı cihaz da diyebiliriz. Çünkü bu cihazlar sadece telefon değil, telefondan çok daha fazlası…

Mobil cihaz kullanımının bu kadar artması, beraberinde uygulama geliştiriciler için de ayrı bir pazar oldu. Her gün uygulama marketlerine binlerce yeni uygulama başvurusu yapılıyor. Bunların bir çoğu belirli standartlara uygun oldukları için kabul ediliyorlar. Önümüzdeki dönemlerde akıllı cihazlar için yazılacak yeni uygulamalar teknoloji dünyasındaki gelişmeleri de beraberinde tetikleyecek ve sektörü bambaşka bir yere doğru götürecek.
Peki uygulama marketlerine yüklenen ve bizim de birçoğunu indirdiğimiz bu ücretli/ücretsiz uygulamalar ne kadar güvenli? Bizi ne kadar tehdit edebilir? 
Gerçekten de tehlike tahmin edemeyeceğimiz kadar büyük. Bu ciddi tehlike altında gerçekten savunmasız durumdayız. Savunmasız durumdayız çünkü hepimiz bu akıllı cihazları kullanıyoruz. Bunun tek çözümü bu cihazları kullanmamak ama böyle bir seçeneğimiz de olmadığı için mecburen bu güvenlik tehditleri konusunda hem kendimizi hem de çevremizi bilinçlendirmemiz gerekiyor.
Eğer akıllı cihaz kullanıyorsak, kameramızı, rehberimizi, mesajlarımızı (sms, whatsapp, viber, instagram, tango, skype, linkedin), müziklerimizi, maillerimizi, fotoğraflarımızı, konumumuzu ve daha bir çok bilgimizi uygulama geliştiricilerin hizmetine sunuyoruz.
Eğer uygulama geliştiriciler sadece bize hizmet için bir uygulama yazmışlarsa bunda bir sıkıntı yok. Ama bu açığı bilen bir çok yazılım korsanı binbir türlü planlar yaparak bilgilerimizi ele geçirmek için uğraşıyorlar.
Peki bir uygulama ile bunu nasıl yapabilirler?

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI