Ana SayfaYaşamAlbert Camus KGB tarafından mı öldürüldü?

Albert Camus KGB tarafından mı öldürüldü?

Albert Camus, 1960 yılında 46 yaşındayken trafik kazasında ölmüştü. İtalyan Gazetesi Corriere della Sera’ya göre kazanın arkasında Sovyet ajanları bulunuyor. Bu teori, İtalyan akademisyen ve şair Giovanni Catelli’nin günlüğündeki Çek şair Jan Zabrana’nın kitabından alıntılanan bir parçaya dayandırılıyor.

Kitabın İtalyan çevirisinde yer almayan bu parçada Zabrana “Güvenilir bir kaynaktan, Camus’nün bindiği otomobilin tekerleğine KGB ajanlarının zarar verdiğini öğrendim. Emir, Sovyet Dışişleri Bakanı Dmitri Trofimovic Shepilov tarafından Camus’nün Macaristan’da olanlar üzerine yazdığı bir makaleye tepki olarak verilmiş’’ diyor.

Camus’nün daha sonraki yıl, Stalin tarafından yasaklanmış Rus yazarı Boris Pasternak’a açıkça destek vermesinin tepki çeken diğer bir hareket olduğu söylenirken Corriere della Sera Gazetesi bulguların KGB’yi göstermek için yeterli olduğunu söyledi. Eski BBC Paris muhabiri Olivier Todd ise Sovyet arşivlerini tararken böyle bir bilgiye rastlamadığını, trenle seyahat etmeyi planlayan Camus’nün Gallimard’nın otomobiline son anda bindiğini söyleyip bu iddiaya inanmadığını sözlerine ekledi.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI