Ana SayfaYaşamAnatolia`dan bir yaşama dönüş hikayesi

Anatolia`dan bir yaşama dönüş hikayesi

O Darıca sahilinde yaşayan, 2 yaşında erkek bir sokak kedisiydi. Yaşamının vazgeçilmezleri arasında balıkçıların ona ikram ettiği balıklar ilk sıradaydı.
31 Aralık günü sahilde balık tutan az sayıda insan vardı. Bunlardan hiç biri, onu daha önce besleyen balıkçılara benzemiyordu. Karnı da çok acıkmıştı; bekledi, bekledi. Baktı olacak gibi değil, avcı kimliğini hatırlayıp olta ucundaki balıkları izlemeye başladı. Beklediği köşeden yavaş yavaş süzülerek adeta bir kaplan edasıyla, yeni tutulmuş balıkların bulunduğu oltaya atladı. Balık ağzında koşarak uzaklaştı oradan. Hızla mideye indirdi olduğu gibi… Bir tuhaflık hissetmişti yutarken ama iş işten geçmişti. Zaman geçince anlaşıldı durum. Bir hayvansever fark etti onu, ağzından sarkan misina ucunu patileriyle çıkarmaya çabalarken…
Herkes yılbaşı hazırlıkları yaparken hiç üşenmedi, koydu bir kutuya ve açık olduğunu bildiği, 24 saat hizmet veren Anatolia Hayvan Hastanesi’ ne getirdi Emin Bey.  Darıca’ dan Şaşkınbakkal’a ulaşması akşamı bulmuştu.
O gecenin nöbetçi hekimi karşıladı Avcı’yı. Klinik muayenesini yaptı, röntgenlerini çekti, ilk destek tedavisini başlattı. Başına koruyucu yakalık takarak patileriyle ağız kenarlarına zarar vermesini engelledi.
Alınan röntgende her şey apaçık görülüyordu… 2 uçlu olta iğnesi, yemek borusunun son kısmıyla midenin giriş bölgesine saplanmıştı. Yukarıdan misinayı çekip çıkarmak son derece tehlikeliydi zira olta iğnelerinin ucu geri çekme sırasında mideyi yırtılabilirdi. Bu nedenle operasyonla çıkarılması gerekiyordu. Yılbaşı gecesini, ameliyat öncesi hazırlıklarını tamamlamak üzere hastanede geçirdi Avcı.
Resim 1: Sırt üstü pozisyonda olta uçlarının görünümü.
Resim 2: Yan pozisyonda oltaların mide girişindeki görünümü.
2013 yılının ilk operasyonu, Doç.Dr. Cem Perk ve ekibi tarafından yapıldı onun için Anatolia’da..Sorunsuz ve rahat geçen bir operasyonla yaklaşık 45 dakikada  tamamlanmıştı her şey.. Bir süre ağızdan beslenmesi yasaktı zira midesinde dikişler vardı ve boş kalması gerekiyordu. Operasyon sonrası, 2 gün yalnız destekleyici serumlarla beslenen Avcı’ya, 3.günün akşamında özel sıvı diyet mamalar verilmeye başlandı. Genel durumu hızla düzelen kedicik, 1 hafta sonra sağlığına kavuşmuş olarak hastanemizden taburcu edildi. 
Kedinize ve kendinize iyi bakın…Sağlıklı günler dileğiyle…

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI