Ana SayfaMagazinAngelina Jolie göğüslerini aldırdı

Angelina Jolie göğüslerini aldırdı

New York Times`a yazdığı makalede göğüs kanseri riski nedeniyle 2 Şubat`ta masektomi olarak iki göğüsünü de aldırdığını açıklayan Angelina Jolie, bütün dünyayı şaşkınlığa uğrattı. Annesini 56 yaşında kanser nedeniyle kaybettiğini söyleyen güzel oyuncu, kanser nedeniyle ilerleyen yıllarda çocuklarını öksüz bırakmak istemediği için böyle bir karar aldığını da sözlerine ekledi.

Taşıdığı BRCA1 geni nedeniyle göğüs ya da yumurtalık kanserine yakalanma riskinin %87 olduğunu açıklayan Jolie, masektomi kararını almadan önce çok düşündüğünü de yazısına ekledi.

"Tıbbı tercihim" isimli makalesinde teşhisin doktorlar tarafından 2 Şubat`ta konduğunu söyleyen Oscar ödüllü oyuncu, "Bu hiç de kolay bir karar değildi. Ancak bir an önce eyleme geçerek kanser riskini minimum düzeye indirmek istedim" dedi. Annesinin 10 yıl boyunca kanserle mücadele ettiğini belirtmeden geçmeyen Jolie sözlerine şöyle devam etti : 

" Mastektomi ameliyatının ardından göğüs kanseri riski %87`den %5`e düştü. Ameliyatım 8 saat sürdü. Daha sonra göğüslerime implant yerleştirildi. Eşim bu süreç boyunca yanımdan hiç ayrılmayarak sevgisiyle bana büyük destek verdi. Böylesine zor bir karar alırken o da yanımdaydı. Ameliyatımın kadınlığıma herhangi bir etkisi olacağına inanmıyorum. Bu yazının, okuyan tüm kadınlara yardımcı olmasını umuyorum. Ailesinde göğüs ya da yumurtalık kanseri olan tüm kadınlara, uzmanlardan bilgi almaları ve seçeneklerini değerlendirme çağrısında bulunuyorum."

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI