Ana SayfaYaşamAntoni Muntadas İstanbul&#8217da

Antoni Muntadas İstanbul&#8217da

İstanbul Modern Sinema sayesinde, 7 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da, Antoni Muntadas’ın 2010 İstanbul Kültür Başkenti programı için İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor projesi kapsamında gerçekleştirdiği On Translation: Açık Radyo filminin prömiyeri gerçekleşecek. 8 Ekim’de de On Translation serisinden üç filmi daha gösterilecek.

Muntadas’ın filmleri

 

On Translation: Açık Radyo

Mitler ve Klişeler

 

7 Ekim Perşembe günü saat 19.00 da ilk defa sergilenecek olan film, Muntadas’ın İstanbul üzerine yürüttüğü çalışmanın sonucu. Muntadas bu filminde İstanbul’un medya tarafından nasıl temsil edildiğini ve inşa edildiğini irdeliyor. Film aynı zamanda, dışarıdan bakış açılarının ürettiği İstanbul hakkındaki mitleri ve klişeleri değerlendiriyor, bunların nasıl üretildiği ve tüketildiğini, İstanbullular arasındaki diyaloglarla izleyenlere aktarıyor. Bunun yanı sıra, Açık Radyo’nun felsefesini, ahlaki ve estetik değerlerini gösteriyor.

Muntadas bu film için; Atıf Akın, Gülden Kalafat, Ferda Keskin, Feride Çiçekoğlu, Korhan Gümüş, Murat Güvenç, Nezih Erdoğan, Ömer Marda, Şevket Şahinbaş ve Tuna Erdem’le röportaj yaptı. Bunun yanı sıra 150’ye yakın İstanbul ile ilgili film izledi, İstanbul ve Açık Radyo`da çekimler yaptı.

 

On Translation: Miedo/Fear

 

8 Ekim Cuma saat 14.00 da gösterilecek olan filmin teması korku. Meksika ve ABD sınırı arasında gerçekleşen mülakatları sunan film, haberlerden alınan görüntüler ve filmlerden kesilmiş görüntülerden oluşuyor. Filmde korkunun önce genel kavramlarla (duygu, sansasyon…) sonra da yan kavramlarla (ötekinden korku, yabancıdan korku…) olan ilişkisi inceleniyor.

 

On Translation: Miedo/Jauf

 

8 Ekim Cuma günü saat 15.30’da gösterilecek olan film, yerel televizyonlar için tasarlanmış. Filmin amacı; korkunun insanın birincil duygusundan, politik ve ekonomik sınıfları yansıtan kültürel ve sosyolojik bir yapıya dönüşmüş olduğu. Filmde, Cebelitarık Boğazı’ndaki sınırla ilişkisi olan 30 kişiyle yapılan görüşmeler arşivden görüntülerle bir araya geliyor.

 

…and Political Advertisement

 

8 Ekim Cuma günü saat 17.00’da gösterilecek film, 1950’den 2004’e kadar olan başbakanlık kampanyalarından bir kolaj oluşturarak, siyasi stratejinin nasıl yol değiştirdiğini ve pazarlama tekniklerinin nasıl geliştiğini gösteriyor. Yorum katılmayan film, politik sorunların değişmemesine ve Amerikan başkanlığının nasıl satılabilir bir metaya dönüştüğüne dikkat çekiyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI