Ana SayfaYaşamApple Music 2021 Yıl Sonu Listeleri

Apple Music 2021 Yıl Sonu Listeleri

Apple Music ilk kez, En İyi 100 Dinlenen Şarkı, En İyi 100 Shazamed Şarkı ve En Çok Okunan 100 Şarkı Sözü’nün yanı sıra Apple Music ve Fitness+ genelinde en çok çalınan egzersiz müziğini öne çıkaran Top 100 2021: Fitness tablosunu paylaşıyor! Bu global listeler, müzikte bir başka inanılmaz yılı öne çıkararak kutlarken evrensel bir bakış açısı sunuyorlar.
 
 Apple Music’teki En İyi 100 çalma listesinin tamamını şu adresten dinleyebilirsiniz: music.apple.com
 

Apple Music dünya listelerinde 2021’in en çok dinlenen şarkısı BTS’den” Dynamite” olurken Türkiye listelerinde ilk sırada Sefo’dan “Bilmem Mİ?” şarkısını EDİS’den “Martılar” ve Madrigal’den “Seni Dert Etmeler” parçası takip ediyor. 2021’in en çok Shazamlanan parçası ise hem dünya hem Türkiye listelerinde Masked Wolf’tan “Astronaut in the Ocean” olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
Liste Birincileri
– 2021’in Dünyada En Çok Dinlenen Şarkısı: Dynamite – BTS
– En Çok Okunan Şarkı Sözleri: drivers license  – Olivia Rodrigo
– En Çok Dinlenen Fitness Şarkısı: Head & Heart (feat. MNEK) [Tiësto Remix] – Joel Corry
– En çok Shazamlanan Şarkı: Astronaut In The Ocean – Masked Wolf
– 2021’in Türkiye’de En Çok Dinlenen Şarkısı: Bilmem mi? – Sefo
 
2021’in En İyi Şarkıları
Apple Music’te dünya çapında yılın en çok çalınan şarkıları
Dünya nüfusunun çoğunun evlerine kapandığı bir yılın ardından 2021, bir ayağının kapıdan dışarı çıkmasıyla ilgiliydi. 16 Ekim 2020 ve 15 Ekim 2021 tarihleri arasında Apple Music’te dünya genelinde en çok dinlenen şarkıları derleyen bu liste, bu kararsızlık ve umutluluğun bir aynasıdır, sarsıntıyı çok fazla hissettirdiğimizde geri döndüğümüz favoriler. Hip-hop’ta yeni başlayanlardan, yayın yapmaya çalışan bir Japon sanatçı dalgasına, gezegen hakimiyeti için hazırlanmış bir K-pop juggernaut’a kadar hepsinin ortak noktası, hepimizin onlara en çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda rahatlık ve katarsis getirmeleri.
 
En İyi 100 2021: En Çok Okunan Şarkı Sözleri
Mikrofon kontrolü! Bunlar, kullanıcılarımızın bu yıl birlikte söylemek zorunda kaldığı şarkılar.
Apple Music, her yıl dünyanın dört bir yanındaki hayranlar tarafından hangi şarkıların en popüler sözlere sahip olduğunu, okunduğunu ve kesinlikle söylendiğini listeliyor. İlk 100, aşağıda bulabileceğiniz karaoke için hazır bir çalma listesi halinde derlenmiştir. Bu yılki listenin zirvesine Olivia Rodrigo hakim, TikTok sansasyonu ilk 10’da üç şarkıyla gerçek bir pop yıldızı haline geldi. Ocak ayında henüz 17 yaşındayken piyasaya sürülen, çığır açan çıkış single’ı “drivers license”, gençlerin gönül yaralarını ve hassasiyetlerini ustaca anlatan canlı bir kartpostal gibi; zengin, düşündürücü ve melodramatik. Yola koyulup eşlik etmek istemenize neden olan türden büyük, akılda kalıcı bir türkü: “Ve muhtemelen şu sarışın kızla birliktesin/Beni her zaman şüpheye düşüren/O benden çok daha büyük/O benim güvesizliğim hakkındaki her şey.”

 
En İyi 100 2021: Fitness
Bu yıl Apple Music ve Fitness+ genelinde en çok çalınan egzersiz müziği
Titreşimleri olumlu ve canlandırıcı tutmak, daha derin bir amaç duygusuna dokunmak ya da sadece bize dışarıda geçirdiğimiz harika bir geceyi hatırlatmak için olsun, çalışmayı seçtiğimiz müzik çok kişiseldir. Apple Music’in En İyi 100 2021: Fitness, 2021’de hangi parçaların sizi terletmenin püf noktası olduğuna kapsamlı bir bakış. Tüm Apple Music Fitness çalma listelerimizden ve Fitness+ eğitmen ekibinin Studio Series aracılığıyla programladıkları verileri derleyerek hazırlanan bu listeler yılın en çok çalınan yüksek enerjili müziğini temsil ediyor.
 
En İyi 100 2021: Shazam
2021’de dünya genelinde hangi şarkıların en çok Shazamlandığını öğrenin
Yıl boyunca tekrar düşünün: Bir şarkıyı tanımlamak için Shazam’ı kaç kez kullandınız? Masked Wolf’un “Astronaut In The Ocean”ını keşfetmek için uygulamayı kullanan 11.7 milyon hayrandan biri misiniz? Avustralyalı hip-hop sanatçısının uyuyan hiti ilk olarak 2019’da yayınlanmış olabilir, ancak TikTok’ta viral olduktan sonra, 2021’de dünyadaki diğer tüm şarkılardan daha fazla Shazam aldı – aslında oldukça farkla. The Weeknd, “Save Your Tears” için 8,5 milyon Shazam ile ikinci olurken, Ed Sheeran’ın “Bad Habits” 8,1 milyon aldı.

 

 

Shazamlayın 5 aya kadar ücretsiz Apple Music üyeliğinizi başlatın
 
Hala Apple Music üyesi değilseniz Shazam’ladığınız bir parçayla beraber 5 aya kadar ücretsiz Apple Music üyeliği hemen başlatabiliyorsunuz. 
 
Ücretsiz deneme sürümünü almak için tek yapmanız gereken Shazam Uygulamasını iPhone veya iPad’inize indirmek. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI