Ana SayfaYaşamAraştırma: Kış Aylarında İnce ve Çekici Kıyafetler Giyerseniz Üşür Müsünüz?

Araştırma: Kış Aylarında İnce ve Çekici Kıyafetler Giyerseniz Üşür Müsünüz?

Fotoğrafçı Steven Klein‘ın Versace İlkbahar/ Yaz 2016 koleksiyonu için gerçekleştirdiği kampanya çekiminde ünlü modelleri incecik kıyafetler ve bikiniler içinde karda uzanırken görmek tüylerinizi ürpertiyorsa yalnız değilsiniz! 

Ancak İngiliz bilim insanlarından oluşan bir ekibin gerçekleştirdiği ve British Journal of Social Psychology‘de yayınlanan bir araştırma kış aylarında ince kıyafetler ve seksi mini elbiselerle de soğukla baş edebileceğimizi öne sürüyor!

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin vardığı sonuca göre “kendini nesneleştirme” olgusu ve dış görünüşünüze odaklanma hali üşümenin farkında bile olmamanızı sağlıyor. Raporun yazarlarından araştırmacı Roxanne Felig, “Nesneleştirme teorisi, kadınların kendi bedenlerine dışarıdan bir bakış açısıyla bakmalarının, içinde bulundukları durumları değerlendirmek için kendilerine sunulan bilişsel kaynakların miktarını azalttığını varsayar. Bu nedenle kadınlar bir nesneleştirme vaziyetinde olduklarında açlık, üşüme, kalp atışı gibi durumların daha az farkında olurlar.

Araştırmayı yaşadığımız ülke şartlarında değerlendirecek olursak, yargılayan gerici bakışlar altında can güvenliğimizi korumanın üşümek ya da açlık gibi sorunların önüne geçtiği bir gerçek!

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI