Ana SayfaYaşamArda Türkmen`in Nefis Tarifleri

Arda Türkmen`in Nefis Tarifleri

 AYRAN AŞI ÇORBASI

Ayran Aşı Çorbası Malzemeleri:

2-3 avuç nohut, 1 bardak buğday veya dövme, 3 bardak yoğurt,  5 bardak su, 1 tatlı kaşığı nane, tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Buğday ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Hazır haşlanmış nohut da kullanabilirsiniz. Ertesi gün ıslattığınız suyu döküp yıkayın ve üzerine çıkacak kadar su koyup kaynatın. Kaynayınca ateşi biraz kısıp buğday ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Hazır haşlanmış nohut kullanıyorsanız, nohudu buğdayların pişmesine yakın ekleyin. Ateşten aldıktan sonra soğumaya bırakın. Yoğurdu tuz ve karabiber ile karıştırın. Soğuyan buğday ve nohuda yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduğu zaman üzerine kuru nane, taze nane veya dereotu ve hatta küçük küp doğranmış salatalık ekleyerek servis edin. 

KUZU KAPAMA

Kuzu Kapama Malzemeleri
1 kg. kemikli kuzu eti, 1 demet taze soğan, 2-3 adet soğan,  ½ demet pazı,  ½ demet marul, 1 demet dereotu, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Bir tencereyi ateşin üzerine alıp iyice ısıtın. Etleri tencereye koyup, tuz ve karabiberi lezzetlendirin ve etler güzelce renk alana kadar pişirin. 4-5 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın ve etleri yaklaşık 20 dakika kadar haşlayın. Soğanları halka doğrayın ve kapamayı pişireceğiniz tencerenin dibine taban olarak yayın. Tüm yeşillikleri iri iri doğrayın. Pazı, marul, dereotu ve taze soğanın yarısını tabana dizdiğiniz soğanların üzerine yayın. Pişen etleri yeşilliklerin üzerine alın ve geri kalan tüm malzemeleri etlerin üzerine kapatın. Üzerine 1 bardak eti haşladığınız sudan gezdirin. Tuz ve karabiber serpip, kapağını kapatıp ateşin üzerine alın. Orta ateşte 30-40 dakika pişirin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI