Ana SayfaİlişkilerArtık Görmek İstemediğiniz Arkadaşlarınıza Atabileceğiniz 7 “Ayrılık Mesajı”

Artık Görmek İstemediğiniz Arkadaşlarınıza Atabileceğiniz 7 “Ayrılık Mesajı”

Bazı arkadaşların bitişinde bir sona, kapanışa gerek olmaz. İki kişinin ilgi alanları ve yaşamları farklı yönlere evrilir ve konuşmalar azalarak biter. Bu gibi zamanlarda karşı tarafa bir şey söylemek, kendimizi açıklamak zorunda hissetmeyiz. Bu gibi bitişler normal ve doğaldır, herkesin başına gelebilir.
 
Yine de bazen, üstteki durumların aksine, arkadaşlarımızdan “ayrılmamız” gerekir ki hayatımızda yeni bir sayfa açabilelim, ilerleyebilelim, kendimizi geliştirebilelim. Bazen artık biriyle olan arkadaşlığımız bize eski anlamını ifade etmiyorsa karşımızdaki kişinin mesajlarını görmezden gelmek ya da yalandan bahanelerle samimiyetsizce görüşmeyi reddetmek gibi ki taraf için de yorucu ve yıpratıcı şeyler yapabiliyoruz. Bizce bunun gibi bir uğraşa girmeden, medeni şekilde yolları ayırmak mümkün. 
 
 
Karşınızdaki kişi toksik bir arkadaş da olsa ilginizi kaybettiğiniz fakat sevdiğiniz bir arkadaşınız da olsa karşınızdaki kişiye gönderebileceğiniz 7 farklı mesajı sizin için listeledik.
 
1.“Çağırdığın için çok teşekkür ederim ama son zamanlarda artık ilgi alanlarımın değiştiğini ve bu yüzden hayatlarımızın birbirinden uzaklaştığını hissediyorum.”
Diyelim ki eski parti arkadaşlarınızdan biri aşılarını sonunda olduğundan barlara geri dönmek için gerçekten heyecanlı, ancak siz evde sessiz gecelerin tadını çıkarmaya başladınız veya artık içmek istemediğinize karar verdiniz. Dışarı çıkmanız için size baskı yapmaya devam ederse, tekliflerini reddedip hayatınıza devam etmek için böyle bir mesaj uygun ve açıklayıcı olabilir. 
 
2.“Bunu söylemek gerçekten zor ama dürüst olup ve kendimi ilk sıraya koymalı ve bu arkadaşlığı sürdürmemeliyim.”
Bu arkadaşınızla olan ilişkiniz sizi eskisi gibi iyi anlamda değiştirmiyorsa ve size zarar vermeye başladıysa böyle bir mesaj atmaktan çekinmeyin. Eğer size bilerek zarar vermiyorsa mesajınızın sonunda kibarca arada sırada birlikte bir şeyler yapmayı teklif edebilirsiniz.
 
3.“Son yaşanan olaylardan sonra arkadaşlığımızı sonlandırmayı tercih ediyorum.”
Bunun gibi bir mesaj, ihanet veya büyük bir tartışmanın ardından en mantıklı olandır. Kendinizi incinmiş veya bitkin hissediyorsanız, bu mesajı gönderin ve ilişkinizi bitirin.
 
4.“Artık bu arkadaşlığın benim için sağlıklı olmadığını düşünüyorum.” 
Ayrıntılardan bahsetmek istemiyorsanız böyle bir mesaj mantıklı olabilir.  Düşüncelerinizi gayet net bir şekilde söylediğiniz için sebepler konusunda kendinizi haklı çıkarmaya ve ayrıntıya girmenize gerek yok. Eğer karşınızdaki kişi sizi siz rahat hissetmediğiniz halde ayrıntılardan bahsetmek konusunda baskılarsa da kendinizi kötü hissetmeden numarayı engelleyebilirsiniz.
 
5.“Sana karşı tamamen açık olmak istiyorum. Son dönemlerde ne zaman birbirimizi görsek buluşmalarımızın ardından kendimi sinirli ve üzgün hissediyorum. Bu durum çok tekrarlamaya başladığı için artık bu arkadaşlığı devam ettirmek istemiyorum.”
Eğer artık görüşmekten kaçındığınız arkadaşınız ısrarla buluşma ayarlamaya devam ediyorsa bu mesajı gönderebilirsiniz. Hem karşınızdaki kişiye açık olmuş hem de kendinizi önceliğiniz olarak tutabilmiş olursunuz. 
 
6.“Seni önemsiyorum ama bu arkadaşlıkta olmak şu anda odaklanabileceğim bir şey değil.”
Yaşam koşullarınız değiştiyse, dikkatinizi başka bir yere odaklayacağınızı eski bir dostunuza bildirmenin bir yolu olarak bu mesajı göndermenizi öneririz.
Devam ettiğinizi ve onlarsız çok daha mutlu olduğunuzu açıkça söylemek zorunda değilsiniz, ancak özellikle onları bir daha asla görmeyeceğinizi biliyorsanız, ileride müsait olmayacağınızı bilmelerini sağlamalısınız.
 
7.“Bu konuşmayı birçok kez yüz yüze yapmaya çalıştım. Ama beni duymadığın çok açık. Artık arkadaş olmak istemiyorum.”
Daha önce defalarca anlatmaya çalıştığınız halde sizi anlamayan ve sınırlarınıza saygı göstermeyen bir arkadaşınız varsa, biraz daha açık ve sert bir mesaj işe yarayabilir. 
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI