Ana SayfaYaşamAşkını Başka Dilde Anlat

Aşkını Başka Dilde Anlat

Günlük hayata entegre edilebilen, empati temelli sosyal sorumluluk projelerini ve sosyal girişimleri hayata geçirmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Dem Derneği, işitme engellilerin varlıkları, dilleri ve yarattıkları kültür ile ilgili farkındalık yaratmayı amaçlayan sıradışı bir etkinliğe imza atıyor: “Aşkını Başka Dilde Anlat” (ABDA). 
İşitme engellilerin toplumda birey olarak güçlenmelerini sağlamayı ve topluma sosyal ve ekonomik anlamda entegrasyonlarına destek olmayı hedefleyen bu proje, 17 Eylül’de farklı bir dilin ve kültürün kapılarını katılımcılara açarak bireylerin empati kurabilme yeteneğini geliştirmeyi hedefliyor.
Dem Karaköy’de gerçekleştirilecek bir günlük etkinlikte ilk kez Türk İşaret Dili ile tanışacak olan katılımcılar, işitme engelli eğitmenlerin desteğiyle kamera karşısında aşklarını İşaret Dili ile anlatma imkânı bulacak ve görüntülerini sevdiklerine hediye etmek ya da hatıra olarak saklamak üzere alabilecekler. 
Aşkınızı başka dilde nasıl anlatacaksınız? 
ABDA’da alana gelen kişiler, her birinde işitme engelli bir bireyin de bulunduğu, kurgusuna göre istasyonların birleştirilebileceği ve farklı yer, zaman ve mekânlarda da yer alabileceği en fazla altı istasyonluk bir kurgudan geçecek. Katılımcılar, “Hoş Geldin” istasyonunda nasıl bir kurgu ile karşılaşacaklarına dair proje ekibinden bilgi alacak ve izleyecekleri yolun haritasını alacaklar. Bir sonraki aşamada “Türk İşaret Dili” istasyonuna gelen katılımcılar, bu istasyonda sevdikleri kişiye aşklarını veya sevdikleri şeye duydukları aşkı Türk İşaret Dili’nde anlatmayı öğrenecekler. Devamında “Çekim” istasyonuna ulaşan katılımcılar, konsepte uygun olarak hazırlanan dekor önünde kamera karşısına geçerek Türk İşaret Dili ile aşkını anlatma fırsatı bulacak. Gerçekleştirilen çekim sonrasında kişinin görüntüsü “Kurgu” istasyonunda montajlanırken kişi, işitme engellilerin, Türk İşaret Dili ve Kültürü öğelerinin bulunduğu ve içecek servisinin yapıldığı “Kafe” istasyonunda bekleyecek. Montajlanmış görüntü hazır olduğunda kaydını “Hediye” istasyonundan teslim alacak.
Çekim için gerekli teknik ekipman ise Türkiye’nin lider bilişim teknolojileri firması İndeks Bilgisayar tarafından sağlanıyor.
17 Eylül’de gerçekleştirilecek “Aşkını Başka Dilde Anlat” etkinliğine katılmak isteyenler, detaylı bilgi ve biletlerin nasıl temin edileceğini Dem Derneği’nin Facebook sayfasının etkinlik bölümünde bulabilecek. 


(https://www.facebook.com/events/767933036662568/ )
 
Tarih: 17 Eylül Perşembe
Saat: 17:00 – 23:00
Mekân: Dem Karaköy

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI