Ana SayfaYaşamBabam ve Ben Fotoğraf Sergisi Samsun&#8217da Açıldı

Babam ve Ben Fotoğraf Sergisi Samsun&#8217da Açıldı

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Emir’in “Babam ve Ben” adlı fotoğraf sergisi bauMax Samsun mağazasında düzenlenen bir törenle açıldı.

Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Samsun Milletvekili, Bayındırlık ve Iskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, bauMax Türkiye Genel Müdürü Ibrahim Ayan ve Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Emir’in katılımı ile açılan sergide Avusturya’ya işçi olarak giden ilk kuşağın yaşam hayali ile ikinci kuşağın çatışmasını çarpıcı 40 fotoğrafla anlatılıyor. Sergi 14 Ekim tarihine kadar bauMax Samsun Mağazası’nda sanat severlerin beğenisine sunulacak.

Istanbul’daki Avusturya Kültür Ofisi’nin katkılarıyla hazırlanan ve açılışını Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger’in yaptığı sergi, Türkiye ile Avusturya arasındaki köklü ilişkilerin bir yansıması niteliği taşıyor.

Iki kuşağın göçmenlikle imtihanı

Fotoğraf çekmeyi babası Hıdır Emir’den öğrenen Mehmet Emir, bu sergide birinci kuşağın yaşam hayali ile ikinci kuşağın çatışmasını babasının ve kendisinin çektiği 40 fotoğrafı bir arada sunarak göstermeyi hedefliyor. Babasının fotoğraflarının renkli, kendi çektiklerinin ise siyah beyaz olduğuna dikkat çeken sanatçı “Babam Türkiye’de sayılan biri olduğundan fotoğraflarında çok ağır bir işte ve kötü şartlarda yaşadığını göstermek istememişti.” diyerek kendi kuşağının daha gerçekçi bir bakış açısına sahip olduğunu ima ediyor.

Avusturya’daki Türk göçmenlerin yaşamlarından kesitlere tanıklık edeceğiniz “Babam ve Ben” 14 Ekim 2010 tarihine kadar bauMax Samsun mağazasında gezilebilecek.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI