Ana SayfaYaşamBaksı Müzesi Açıldı

Baksı Müzesi Açıldı

Ünlü ressam ve profesör Hüseyin Koçan, doğduğu yere en güzel armağanı verdi. Bayburt’un eski adı Baksı olan Bayraktar köyünde bir müze açmak için yıllardır emek veren Hüsamettin Koçan Hoca, sonunda emeğinin karşılığını uluslararası düzeyde bir müze vücuda getirmeyi başararak gördü. Müze çağdaş sanat eserlerine yer veriyor.

Yol Bitse De Hayaller Bitmez

Müzenin en önemli ve en takdir edilmesi gereken özelliklerinden biri de köy halkının gözünü korkutarak sanattan soğutmaması, aksine sanata olan sevgiyi arttırması. Köyde yaşayanlar müze içindeki sanat atölyelerinde çalışabilecek, kütüphaneden faydalanabilecek ve konferans salonunda kutlamalarını gerçekleştirebilecek. Yani Baksı Köyü sanatla iç içe bir köy haline gelecek.

Hüsamettin Koçan Hoca açılış konuşmasına şöyle başlayarak proje için eleştiride bulunan arkadaşlarına da cevap verdi: "Bu Baksı projesi akıllı adam işi değil. Bayburt’tan gelen yol bu köyde biter. Ama hayaller bitmiyor. Böyle başladık bu projeye ve bugüne kadar geldik. Projenin etrafında üç önemli grup var: Sanatçılar, çocuklar ve gurbetçiler. Burası, altkültürle üstkültürü önyargısız biçimde bir araya getiren farklı bir müze."  

Projenin kırsal alanda sanata yönelik daha nicelerine ışık tutması dileğiyle…

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katıldığı açılış töreninde Şevval Sam konser verdi.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI