Ana SayfaDüğünBalayı Rotası: Roma

Balayı Rotası: Roma

Balayınızı mümkün olduğu kadar sorunsuz ve keyifli yaşamak için gideceğiniz yere önceden biraz çalışmanızda yarar var. Eğer balayı seçiminiz Roma ise, sizin için bilmeniz gereken her şeyi araştırdık, tek yapmanız gereken okumak…

Balayı için Roma’da karar kıldıysanız bilmelisiniz ki çok romantik, çok renkli ve çok lezzetli bir tatil sizi bekliyor … Arnavut kaldırımlı dar sokaklarda, harika dükkanlar keşfedip, her acıktığınızda bir başka lezzetle karşılaşınca düğün hazırlıklarının getirdiği yorgunluğu üzerinizden tamamen atacaksınız. Roma tatili için en doğru zaman Nisan, Mayıs ve Haziran ayları. Roma, bu dönemde gündüzleri 20, geceleri ise 15 derece oluyor. Ağır paltolar taşımadan tiril tiril şehri gezmek için ilkbahar ayları ideal. Ama kalabalıklardan uzak olmak, dondurmanızı alırken ve en iyi restoranlarda yemek için sıra beklemek istemiyorsanız kış ayları da Roma oldukça keyifli oluyor.

Uçak bileti alırken biraz araştırma yapın. Direkt uçuşlarda THY, Pegasus veya Alitalia’yı tercih edebilirsiniz. Aktarmalı olarak gitmeyi tercih edersiniz ise havayolu seçenekleriniz artıyor. Bu durumda Swiss Air, Aegean Airlines, Air France, Lufthansa’yı da listenize ekleyebilirsiniz. Fakat sadece iki buçuk saat süren bir yolculuk için, çok mecbur değilseniz aktarmayı göze almanıza gerek yok.

Peki, Roma’da kaç gece kalmalı? Aslında Roma turları genellikle 3 gece, 4 gün olarak planlanıyor. Roma’yı hafif yoğun bir tempoda doya doya gezmek için 4 gün yeterli bir süre olabilir. Ancak balayı denilince aklınıza daha uzun bir tatil geliyorsa, 6-7 günlük bir gezi planı da gayet uygun olur. Bu durumda şehri daha az yorucu bir tempoda gezebilir, gezi ajandanıza Vatikan turu ekleyebilir, yakın şehirlere kısa geziler düzenleyebilirsiniz. Vatikan’a kadar gitmişken müzesini sakın pas geçmeyin! Tavanı Michelangelo tarafından resmedilen ünlü Sistine Şapeli bu muazzam müzenin içinde karşınıza çıkacak dünya harikalarından sadece bir tanesi.

Roma’ya gitmeye karar verdiniz, en önemli karar hangi oteli tercih edeceğiniz. Şehir merkezinde kalmak, tarihe dokuya yakın olmak istiyorsanız, size yine çok şık otel önerilerimiz var. Ancak Roma’nın özellikle merkezinde yer alan otellerin genellikle küçük olduğunu ve tarihe dokuya uygun olarak dekore edildiğini unutmayın. Geniş lobiler, modern dekore edilmiş odalar bulmak için kesenin ağzını beklediğinizden daha fazla açmak gerekebilir. Eğer bir imparatorluğa başkentlik yapmış bu şehirde, tarihi yerlere, en şık restoranlara yakın ve en çok tercih edilen otelleri öğrenmek istiyorsanız, buraya tıklamanız yeterli.

İtalyan mutfağının en güzel ve en kötü örneklerini Roma’da bulabilirsiniz. Akıllara zarar lezzetler, muazzam makarnalar, incecik pizzalar ve eğer bilmediğiniz bir restorana giriyorsanız belki de tatsız tuzsuz, özensiz yemekler… Roma’da kötü deneyim yaşamamak için muhakkak gideceğiniz restoranları önceden planlayın. Gideceğiniz restoranların çoğunu seçin ve eğer merak edip bilmediğiniz bir yere giriyorsanız bunu birkaç kere yapın, her öğünde değil. Roma’da size rehberlik etmesi açısından en çok beğenilen restoranları görmek için buraya tıklayın.

Turistik gezinizi yaparken hiçbir yeri unutup geçmeyin. Roma’ya gittiniz, nereleri görmeden dönmemeniz gerekiyor? Roma’da gezi ajandanıza mutlaka eklemeniz gereken yerleri öğrenmek için buraya tıklamanız yeterli.

Roma mükemmel bir balayı rotası olsa da, kötü deneyimler yaşamamanız için dikkat etmeniz gerekenler var. Roma’ya gitmeden önce dikkat etmeniz gerekenleri öğrenmeye ne dersiniz? Örneğin Roma’ya hangi gün gidilmez, turistik yerler sıra beklemeden nasıl gezilir? Merak mı ettiniz, o zaman sizi böyle alalım

Size Roma’da harika ve romantik bir tatil diliyoruz. İyi yolculuklar!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI