Ana SayfaModaBalmain Bodrum Yalıkavak Butiği Açıldı

Balmain Bodrum Yalıkavak Butiği Açıldı

Balmain Kreatif Direktörü Oliver Rousteing ve Studio AMV mimarlarından; Anna Philippou, Marie-Charlotte Prosperi-Fouchard ve Victoire Guerlay tarafından Balmain yeni mağaza konseptine tasarlanan butikte; kadın ve erkek hazır giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuar koleksiyonları yer alıyor.
 
Balmain’in “Yeni Fransız Tarzı”’nı Dünyanın Her Yerine Taşımasının 75. Yılı…
Balmain olarak son zamanlarda pek çok önemli yıldönümü kutladıklarını belirten Olivier Rousteing; “75 yıldan biraz daha uzun bir süre önce Pierre Balmain, moda evimizin ilk koleksiyonunu tanıttı. Ben Kreatif Direktör olarak 10. yıl dönümümü kutluyorum. Yıllar içinde pek çok şey değişse de Mösyö Balmain’in ilk günden beri, “Yeni Fransız Tarzı” vizyonunu dünyanın her yerine taşımaya kendini adaması gibi pek çok marka değerimiz her zaman aynı kaldı. İlk koleksiyonun ardından; kurucumuzun yaptığı ilk şeylerden biri, bu orijinal, yeni ve feminen silueti tanıtmak için Avrupa, Amerika, Avustralya ve Asya’yı ziyaret etmek oldu. Büyük Balmain Ordusu’nun her sezon Paris’te sergilediği tasarımlara Türkiye’nin aşina olduğunu biliyorum. Yalıkavak’taki yeni butiğimizde en son koleksiyonlarımızı Bodrum’daki moda tutkunlarıyla ve her yıl bu güzel yeri ziyaret eden pek çok turistle buluşturacağımız için heyecanlıyız” dedi.
 
Paris’ten İlham Alıyor  
Her Balmain butiği, modaevinin benzersiz tarihinin bir bölümünü yansıtıyor. 75 yaşındaki Paris flagship butiği, Pierre Balmain için klasik bir Paris dairesi ruhunu yansıtmak için yenilendi. Londra butiği; Mösyö Balmain’in Mayfair pied-à-terre’si olacak şekilde tasarlandı. Los Angeles butiği, Pierre Balmain’in İtalya’nın Elba adasındaki villasından ve kısa süre önce açılan Madison Avenue butiği ise New York galerilerinin ruhundan ilham alıyor.
 
Markanın yeni butik konsepti için, Balmain Kreatif Direktörü Oliver Rousteing’in yönlendirmesi ile, Studio AMV mimarları modaevinin Parizyen köklerine odaklandı. Studio AMV’den Anna Philippou tasarım süreci ile ilgili olarak, ‘’Oliver Rousteing, yeni butik konseptiyle  Paris’i dünyanın her köşesine taşımayı, dünyanın neresinde olursa olsun tüm Balmain butiklerine gelecek olan ziyaretçilere Paris’in atmosferini hissettirmeyi istediğini belirtti. Ama bunu yaparken de tüm varolan klişelerden kaçınmaya özen gösterdik’’ dedi.
 
İlham: Klasik Parizyen “Hôtel Particulier”
Olivier Rousteing, “Yeni butik konseptini belirlemek için yaptığımız toplantılarda, klasik Paris konut mimarisini yeniden yorumlama konusunda fikir birliğine vardık. Parizyen mimarinin önemli öğelerinden Hôtel Particulier’in kodlarını on elemente ayırdık ve her birini Balmain’in imza sembollerinden biriyle ilişkilendirdik. Her mağaza ziyaretinin deneyim, samimiyet ve keşif sunmasını istediğim için kütüphane, bahçe, yatak odası gibi farklı yaşam alanlarını simgeleyen alanlarda koleksiyonlarımızı sergiliyoruz” dedi.
 
Seçimler: Klasik, Modern Bir Görünüme Sahip
Balmain’in yeni butik konseptinin pek çok yönden markanın koleksiyonlarının arkasındaki prensipleri yansıttığını belirten Olivier Rousteing, “’Her defile, Balmain’in eşsiz mirası ve bilgi birikimine atıfta bulunurken, ekibim ve benim için en önemli şey; günümüz jenerasyonunun hayatına ve giyinme tarzına hitap eden tasarımlar yaratmak. Aynı tarihsel-modern ikilik butiklerimizde de görülüyor. Parkeler, pervazlar, avizeler, perdeler ve aynalar klasik elementlere atıfta bulunsa da amacımız müze veya oyuncak bebek evi tasarlamak değil.  Tarihi ögelerden yola çıkarak tasarımların modern ve en iyi materyallerden ustalıkla tasarlanmasına özen gösteriyoruz. Yeni butiklerimizin, Balmain Ordusu’nun her zaman kendini evinde hissedeceği adresler olarak tasarlandı” dedi.
 
 
Balmain Yalıkavak Marina
Yalıkavak Mah. Çökertme Cad. No:6/9-2 Bodrum Muğla
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI