Ana SayfaModaBenetton'ın “Blended Future” Konseptli Sonbahar/Kış 2020 Koleksiyonu

Benetton’ın “Blended Future” Konseptli Sonbahar/Kış 2020 Koleksiyonu

20 Şubat 2020: “Blended Future” için seçilmiş o büyülü gün. Coşkulu bir karışım ve tasarımcının yaratıcılığından mağaza vitrinlerindeki ürünlere, müşterilere, sokak stiline, sosyal medyaya kadar uzanan pozitif bir kelebek etkisi. İşte bütün tazeliğiyle Benetton stili.

“İngilizce ‘democratic’ ve ‘revolution’ kelimelerinin birleşiminden yola çıktığım ‘demo-lution’ kavramı üzerine kurulu bir moda anlayışı ile hareket etmeyi tercih ettim” diye açıklıyor Jean-Charles de Castelbajac. “Görmeye alışkın olduğumuz defileleri bir kenara bırakıp, 2020 yılına uygun yenilikçi bir etkinlik dizayn etme fikri hoşuma gitti. Bir iletişim modeli olma işlevinin ötesine geçmeyen moda şovları artık çağımız için fazla basite indirgenmiş durumda. Moda ile hikaye anlatıcılığı yapmayı seviyorum – bizi çevreleyen dünya hakkında, materyaller, renkler, insanlar ve karşılıklı fikir aktarımı hakkında… Ortak bir estetiğe sahip 30 model, 30 manken ve bir enstalasyon aracılığıyla, Benetton felsefesinin ayrılmaz parçası görsel mağazacılığın gücü ve önemini sergilemek istedim” diye de ekliyor. Herhangi bir defile şovundan sıyrılan bu kapsamlı etkinliğin; izleyiciyi moda, kültür, müzik ve sosyal medya gibi mecraların birbirine karıştığı ve birbirini beslediği bir dünyaya taşıması amaçlandı. JCC’nin ifade ettiği gibi, “İçerik üreticisi Goldie Williams’ın Instagram hesabımızı devralması ile eş zamanlı olarak, insanların yeni tanıtımı yapılmış tasarımlar ile fotoğraf çekilip bunu anında sosyal medyada paylaşmalarını sağlayan bir deneyim alanı dizayn ettik ve hayata geçirdik. Jonathan Fitoussi’nin çaldığı elektronik müzik de ambiyansı tamamladı”. 

Moda başkenti Milano’nun en ikonik mekanlarından olan, Via Palermo üzerinde yer alan Pelota, “Benetton gelececeğini” sahnelemek için ideal ortamı oluşturdu: Özel parçalar, basic ve yüksek trend tasarımlar tek çatı altında harmanlandı. Tasarımcı Castelbajac’ın deyimiyle, “Esnek, paylaşımcı, akışkan ve bölünmeyi reddeden bir stilden bahsediyoruz; tıpkı çağımızın kültürü gibi. Sanat, moda, müze ve sokak kültürü aynı potada erirken, ikonik Benetton renkleri ve şık camel tonlar birbirini tamamlıyor. Kamuflaj ve hayvan desenleri, Mickey Mouse ve Bambi baskıları, kolej tarzı çizgilerin yanı sıra, kendiliğinden “karışmış” (blended) stili ve sanatsal kimliği Benetton vizyonuyla ahenk içinde olan, arkadaşım harika tasarımcı Keith Haring imzalı parçalar da “Blended Future” defilesinde sergilendi”.  

Treviso, İtalya merkezli markanın tekstil alanındaki teknik birikim ve uzmanlığının ön planda olduğunu da söylemeden geçmemek gerekir: parlak lurex kumaşlı ve jakar işlemeli trikolardan, sağlam neopren kumaşlara ve kaliteli aksesuarlara; baskılı yağmurluklardan, yumuşak ve çevreye duyarlı deriye. Benetton Sonbahar/Kış 2020 sezonu deneyim ve paylaşıma dayanan bir bakış ile göçebe, özgür ve melez bir stil yaratıyor. Sınırlar arasındaki duvarların yıkıldığı bir dünyanın vatandaşlarını kucaklayarak, “Herkes İçin Moda” ruhunu benimsiyor. Çünkü içinde mutluluğun eksik olduğu bir geleceği düşlemek imkansız. 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI