Ana SayfaYaşamBenetton`un Son Reklamı Unhate

Benetton`un Son Reklamı Unhate

United Colors of Benetton, “Unhate / Nefret Etme” başlıklı yeni reklam kampanyası yayınlandığı andan itibaren dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Tüm dünya liderlerini ve uluslarını, nefret kültürüyle mücadeleye davet eden reklamlar, insanlar, halklar ve kültürler arasındaki benzerlikleri keşfetmek için global bir çağrı niteliği taşıyor.Benetton’un iletişim ve araştırma merkezi Fabrica tarafından yaratılan yeni reklam kampanyası, bu amaçla kurulan “Unhate Vakfı” tarafından destekleniyor. Alessandro Benetton’un 16 Kasım 2011 Çarşamba günü Paris’te tanıttığı kampanyanın ana fikrini, “öpüşme” eylemi oluşturuyor. Dünya liderlerini birbiriyle öpüşüyormuş gibi gösteren kampanya görsellerin mesajı tüm ayrılıkların aşılabileceği.

Kampanyada, Barack Obama ile Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Hu Jinta; Papa 16. Benedict ile Kahire’deki ünlü Al-Azhar camiinin imamı Ahmed Mohamed el-Tayeb, Filistin Devlet Başkanı Mahmoud Abbas ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun yer aldığı görseller dikkat çekici. Bu sembolik görüntüler; ironik bir umut ve yapıcı bir provokasyonla, ne kadar aykırı olsalar da politika, inanç ve ideolojilerin diyalogla orta yolda buluşabileceğini vurgulaması açısından önemli.

Alessandro Benetton, tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada: “Küresel aşk her ne kadar hâlâ ütopya ise de, nefret kültürüyle mücadele etmek, iddialı ancak bir o kadar da gerçekçi bir hedef. Bugün, büyük ayaklanmaların meydana geldiği ama büyük umutların da yeşerdiği bir dönemi yaşıyoruz. Reklam kampanyamızla, tarihin bu noktasında, toleransın ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak istedik. İnsanların birbirine duyduğu nefretin nedeninin, ‘bilinmeyen’den, ‘öteki’nden duyulan korku olduğunu anlatmanın önemine inanıyoruz. Benetton’un sosyal meselelere duyarlı kimliği ve değerleriyle bire bir örtüşen kampanyayı başlatmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Sosyal ağlar ve dijital medya üzerinden yoğun biçimde duyurulacak kampanya için, Milano, Roma, New York, Paris ve Tel Aviv’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Fiziksel, siyasi, sosyal ve ideolojik sınırları aşacak bir “açık demokrasi” için çağrı yapan Benetton, vakfın yanı sıra pek çok iletişim faaliyetiyle projeyi destekleyecek. Projeler arasında en dikkat çekici olanlardan biri, sıcak savaş bölgelerinden toplanan boş mermi kovanlarından inşa edilen, 4 metre boyundaki dev güvercin heykeli olacak.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI